Συνεδρίασε χθες το ΓΣ του ΣΕΤΑΠ με κύριο θέμα τον Προγραμματισμό Δράσης, ως είθισται στο πρώτο μετά τις εκλογές Γενικό Συμβούλιο. Για άλλη μια φορά η ΔΗΣΥΕ δια του Προέδρου Π.Αδαμόπουλου αράδιασε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ωσάν να έκανε ρεπορτάζ σε εφημερίδα, χωρίς βέβαια να προτείνει καμία δράση, πέρα από τα γνωστά συνθήματα τύπου κομματάρχη της δεκαετίας του ’50 “με τον εργαζόμενο, για το εργαζόμενο, πάντα μπροστά” και άλλα τέτοια γραφικά.

Προστασία της απασχόλησης, τοποθέτηση των συναδέλφων του RBU, αυθαίρετες μετακινήσεις, οδοιπορικά, Επιχειρησιακή ΣΣΕ και άλλα πολλά εννοείται χωρίς καμία αναφορά στο τι σκοπεύουν να κάνουν για όλα αυτά.

Από την πλευρά μας ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προτείναμε μεταξύ άλλων:

Στη συνάντηση με τη ΔΑΔ για τους εργαζόμενους που δεν έχουν πάει στην INTRUM όπου ο ΣΕΤΑΠ θα θέσει συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία για την τοποθέτησή τους στην Τράπεζα.

Απαίτηση για ενεργοποίηση του πειθαρχικού συμβουλίου και ορισμό εκπροσώπου από το σωματείο μας, μετά τα τελευταία κρούσματα απολύσεων.

Υλοποίηση της απόφασης του προηγούμενου ΔΣ για προσφυγή στο ΣΕΠΕ κατά του Κώδικα Δεοντολογίας με τον οποίο η Τράπεζα επιχειρεί να ακυρώσει τον Οργανισμό.

Ανακοίνωση για την έλλειψη προσωπικού στα Καταστήματα, κατά του κλεισίματος των καταστημάτων και συντονισμό με τοπικούς φορείς που πλήττονται από το κλείσιμο των καταστημάτων. Να γίνει σαφές ότι οι εργαζόμενοι στην Πειραιώς δεν περισσεύουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν.

Άμεση επεξεργασία πραγματικών αιτημάτων για την Επιχειρησιακή ΣΣΕ και έγκαιρη απαίτηση της συμμετοχής μας στις διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα. Να γίνει σαφές σε Τράπεζα και ΣΕΤΠ ότι δεν μπορούν να διαπραγματεύονται για εμάς χωρίς εμάς.

Η πρότασή μας πήρε 2 ψήφους, όσες και οι έδρες μας στο Γενικό Συμβούλιο. ΔΑΚΕ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζήτησαν να μην ψηφιστεί ο Προγραμματισμός και να έρθει σε επόμενο Γενικό Συμβούλιο, λες και θα άλλαζε η θέση της απόλυτης πλέον πλειοψηφίας της ΔΗΣΥΕ.

Συζητήθηκε για άλλη μια φορά το θέμα του RBU, η στάση των παρατάξεων, μας είπε ο Πρόεδρος για άλλη μια φορά ότι τρέχει 3 μήνες με το θέμα, στις καταγγελίες ότι έτρεχε τρεις μήνες για να κάνει promotion στην INTRUM μας κάλεσε για άλλη μια φορά να φέρουμε μπροστά του όποιον λέει τέτοια ψέμματα (εμείς δε θα το κάνουμε αλλά καλό θα ήταν να βγείτε και να καταγγείλετε επώνυμα τα “εγώ στο λέω σαν να είσαι αδερφός μου, να πας στην INTRUM”)

Με αίτηση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην οποία συμφώνησε και η ΔΑΚΕ συζητήθηκε και το θέμα των αποσπάσεων. Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε ότι για τις ανάγκες του Συλλόγου πρέπει να αποσπαστεί και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας (δηλ. ο προερχόμενος από τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συν. Σ.Μπούκας) και έτσι του δίνει μία από τις αποσπάσεις που όπως επανέλαβε για άλλη μια φορά ανήκουν στη ΔΗΣΥΕ, αν φυσικά τη δεχτεί. Και η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τη δέχτηκε διασφαλίζοντας μάλιστα με την παρουσία της να πάρει άλλη μια αντικαταστατική απόφαση το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ που δε θα είχε απαρτία αν έφευγαν οι διοικητικοί της σύμβουλοι, αφού ΔΑΚΕ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποχώρησαν, για να μην παρθεί άλλη μια αντικαταστατική απόφαση από το ΔΣ.

Έτσι λοιπόν η ΔΗΣΥΕ και ο Πρόεδρος Αδαμόπουλος πέτυχαν να αποκλείσουν όσους τους χαλούσαν τη σούπα του ΣΕΤΑΠ, είναι προφανές πλέον ότι ο στόχος ήταν η απόσπαση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, και να μοστράρονται ως δημοκρατικοί και πολυσυλλεκτικοί με τη μεταγραφή του Χειμώνα που διαγράφτηκε από την παράταξή του και την παραχώρηση της μιας τους απόσπασης, όπως οι ίδιοι τη χαρακτήρισαν, στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που τη δέχτηκε με το δικό της σκεπτικό που καμία σημασία δεν έχει, αφού ψήφισαν την πρόταση του προέδρου.

Θα επανέλθουμε, γιατί είχε πολύ ζουμί αυτή η συνεδρίαση!

Απάντηση

Δημοφιλή τώρα

Discover more from ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Τράπεζα Πειραιώς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Μάθε τα νέα του Αγωνιστικού Μετώπου με ένα κλικ!

Κάνε εγγραφή για να σε ενημερώνουμε με mail

Συνεχίστε την ανάγνωση