Στον κάλαθο των αχρήστων έστειλε η πλειοψηφία της ΕΓ της ΟΤΟΕ την κοινή επιστολή των 5 σωματείων. Δεν βρήκαν κανένα λόγο να προκηρύξουν απεργία στον κλάδο και πολύ περισσότερο στην Τράπεζα Πειραιώς αφού εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν ως νίκη την “εθελοντική” μεταβίβαση των εργαζομένων δικαιολογώντας έτσι την πλήρη αγωνιστική τους απραξία. Πολύ χειρότερα, απαξίωσαν τον 6ημερο απεργιακό αγώνα που έδωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι τις προηγούμενες μέρες στην Πειραιώς ισχυριζόμενοι ότι οι απεργίες έγιναν για να υπηρετήσουν μικροπολιτικές και μικροσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες!

Για άλλη μια φορά υποτιμούν την νοημοσύνη των συναδέλφων, για άλλη μια φορά προσπαθούν να εξασφαλίσουν “εργασιακή ειρήνη” για να κάνουν ανενόχλητα το “μασάζ” τα στελέχη της Τράπεζας μέσα σε κλίμα φόβου, ανασφάλειας αλλά και απομόνωσης του κάθε εργαζόμενου από το διπλανό του.

Αποκαλύφθηκε μάλιστα ότι η συμφωνία της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ-Συνεργασία στο ΣΕΤΑΠ στην κοινή ανακοίνωση των 5 σωματείων μόνο ως προεκλογικό πυροτέχνημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού οι δύο εκλεγμένοι στην ΕΓ από το ΣΕΤΑΠ, Π.Αδαμόπουλος από τη ΔΗΣΥΕ και Η.Φίλη από τη ΔΑΚΕ-Συνεργασία ταυτίστηκαν πλήρως με την ΟΤΟΕ ψηφίζοντας το πλαίσιο που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος, άρα ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με το παραμύθι της “εθελοντικής” μετακίνησης ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ 5 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Η ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) προσπάθησε στα λόγια να διαφοροποιηθεί, χωρίς επιτυχία, ζητώντας έγγραφη δέσμευση από την τράπεζα Πειραιώς ότι η μεταβίβαση θα είναι «εθελοντική»!

Κατά τα άλλα, η πλειοψηφία τροφοδότησε την αδράνεια και τον εφησυχασμό λέγοντας ότι έτσι κι αλλιώς η μεταβίβαση δεν έχει ακόμα την έγκριση του ΤΧΣ και θα πρέπει να περιμένουν προκειμένου να δουν πως θα αντιδράσουν…

Στην αντίπερα όχθη, το Αγωνιστικό Μέτωπο στηλίτευσε τη στάση της πλειοψηφίας, απαίτησε να συγκληθεί άμεσα το Γενικό Συμβούλιο και να πάρει απόφαση για κλαδική απεργία, καθώς ανάλογοι σχεδιασμοί με αυτούς στην Πειραιώς προωθούνται σε όλες τις τράπεζες. Προέβαλλε ως αιτήματα: καμιά απόλυση, καμία απόσχιση, καμιά απώλεια τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας, καμιά απώλεια εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η πλειοψηφία απέρριψε, όπως ήταν αναμενόμενο, την πρόταση.

Στις εκλογές του ΣΕΤΑΠ η στάση των παρατάξεων σε αυτό το ζήτημα πρέπει να είναι κριτήριο και αυτό δεν είναι μικροπολιτική-μικροπαραταξιακή σκοπιμότητα. Μικροπαραταξιακή σκοπιμότητα είναι να εμφανίζεις ως μεγάλη επιτυχία δύο μέρες πριν τις εκλογές την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και μήνες (επίδομα ισολογισμού) ή να ανεβάζεις selfie μπροστά στη Βουλή όπου λύνεις τάχαμου το θέμα του ΑΣΕΠ. Επειδή ζούμε μέρες κρίσιμες, να σκεφτούμε καλά ποιος πρέπει να είναι στο τιμόνι.

Απάντηση

Δημοφιλή τώρα

Discover more from ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Τράπεζα Πειραιώς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Μάθε τα νέα του Αγωνιστικού Μετώπου με ένα κλικ!

Κάνε εγγραφή για να σε ενημερώνουμε με mail

Συνεχίστε την ανάγνωση