Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Την περασμένη Πέμπτη, 22 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ μελών της σωματειακής επιτροπής και των εκπροσώπων της εργοδοσίας της PDS, κατά την οποία μεταφέρθηκε η έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων σχετικά με το θέμα των καλοκαιρινών αδειών και του προγράμματος γενικότερα.

Στη συνάντηση τέθηκε η άποψη που έχει η σωματειακή επιτροπή και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από δεκαήμερη καλοκαιρινή άδεια για τις διακοπές τους, ανεξάρτητα από τη σύμβαση εργασίας που έχουν. Ότι δεν μπορεί η PDS, και η κάθε επιχείρηση, να δίνει μονομερώς τις άδειες χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με τους εργαζομένους.

Από την πλευρά της PDS δεν υπήρξε καμία δέσμευση απέναντι στο αίτημα της σωματειακής επιτροπής για δικαιότερη και σωστότερη κατανομή των καλοκαιρινών αδειών αλλά και των ρεπό και των βαρδιών στο πρόγραμμα που έχει βγει, και που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε πολλούς συναδέλφους και τις οικογένειές τους. Οι εκπρόσωποι της PDS δεσμεύθηκαν μόνο να “υπάρχει καλύτερη επικοινωνία προς τους εργαζόμενους όσον αφορά το πρόγραμμα και τις άδειες” και ότι στο μέλλον το πρόγραμμα θα βγαίνει καλύτερα και πιο εύκολα μέσω εφαρμογής υπολογιστή.

Αντίθετα, παραδέχθηκαν ότι πάνω από τις ανάγκες των εργαζομένων για καλύτερο ωράριο, για κατάργηση των ενδιάμεσων βαρδιών, για δύο βδομάδες συνεχόμενη άδεια, βάζουν τα κέρδη της εταιρείας.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Με την βοήθεια και τη δράση όλων μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:

  • ΔΕΚΑ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ
  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΛΙΓΟΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Δημοφιλή τώρα

Discover more from ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Τράπεζα Πειραιώς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Μάθε τα νέα του Αγωνιστικού Μετώπου με ένα κλικ!

Κάνε εγγραφή για να σε ενημερώνουμε με mail

Συνεχίστε την ανάγνωση