Ανακοίνωση Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Αυτές τις μέρες εξελίσσεται για ακόμη μία φορά στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ το γνωστό όργιο εκβιασμών και τρομοκράτησης σε συναδέλφους που εργάζονται κυρίως σε καταστήματα της περιφέρειας αλλά και στην Αττική. Με πρόσχημα τη μετατροπή των καταστημάτων στο «νέο μοντέλο λειτουργίας», η διοίκηση της τράπεζας προχωρά στην απόδοση «ρόλων» στο προσωπικό των καταστημάτων, αφήνοντας αρκετούς εργαζόμενους χωρίς «ρόλο»! Τους ανακοινώνει ότι δεν έχουν θέση στην τράπεζα! Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα…

Προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πείσουν τους συναδέλφους να αποδεχθούν την απόλυση τους μέσω του νέου προγράμματος «εθελούσιας εξόδου» που αναμένεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα. Και για να τους πιέσει, η Τράπεζα προχωρά είτε σε προτροπές μέσω στελεχών της είτε στον παροπλισμό τους αφήνοντάς τους χωρίς αντικείμενο εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συναδέλφους που πλέον «δεν θα έχουν ρόλο», τους έχει ήδη αφαιρεθεί ο υπολογιστής! Έφτασαν στο σημείο να ακολουθήσουν τέτοιες πρακτικές ακόμη και σε καταστήματα των πρόσφατα πληγεισών περιοχών από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, όπως στο κατάστημα Παλαμά Καρδίτσας. Πετούν στην ανεργία ανθρώπους που πριν λίγες μέρες είδαν τη ζωή, το σπίτι και την περιουσία τους να καταστρέφεται! Είναι ντροπή!

Καλούμε τους εργαζόμενους στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ να μην αποδεχτούν αυτή τη νέα επίθεση της εργοδοσίας. Να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες της εθελούσιας απόλυσης. Να μη δεχτούν να εξαγοράζει η τράπεζα τη σιωπή τους. Να απευθυνθούν στο κλαδικό σωματείο άμεσα σε περίπτωση που γίνουν κι εκείνοι δέκτες τέτοιων προκλητικών εκβιασμών.

Μπροστά στη νέα μεγαλύτερη επίθεση των τραπεζών, οι εργαζόμενοι σε αυτές (και σε όλο το χρηματοπιστωτικό κλάδο) μπορούμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες να βάλουμε εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια της Κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Δεν αποδεχόμαστε τη νέα πραγματικότητα που βαφτίζει την εργασία μας «ρόλο» και την αφαιρεί όποτε θέλουν οι εργοδότες ανάλογα με τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ μέσα στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει!

Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε κοινό βηματισμό. Να οργανώσουμε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, να πάρουμε κοινές αγωνιστικές και απεργιακές αποφάσεις που θα βάλουν φρένο στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.