Στάση εργασίας σήμερα ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης της PDS

Την απόλυση καταγγέλλει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 22 Ιούνη από τις 10 π.μ., έως τις 13.00 και στη γενική συνέλευση έξω από το κτίριο (Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα), απευθύνει το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενης στην PDS.

Στην ανακοίνωσή του το Κλαδικό Σωματείο αναφέρει: «καταγγέλλουμε την εργοδοσία της PDS για την απαράδεκτη και άδικη απόλυση της συναδέλφου μας. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης και την επαναπρόσληψή της.

Η εργοδοσία είχε εδώ και καιρό “στη μπούκα” τη συνάδελφο, η οποία είναι 7 χρόνια στην εταιρεία και μάλιστα ανήκει και σε ευπαθή ομάδα. Με συνεχείς οχλήσεις για να προσκομίζει έγγραφα τα οποία είχε ήδη φέρει πολλές φορές, με πιέσεις για να εργαστεί στο κτίριο ενώ βάσει οδηγιών πρέπει να παραμένει στο σπίτι της, ακόμα και με απειλή για παρακράτηση του μεροκάματου όταν αναγκαστικά – λόγω διακοπής ρεύματος – δεν μπορούσε να δουλέψει. Είναι τέτοιο το μένος τους απέναντί της που την απολύουν τώρα που το τμήμα των POS είναι πλήρως υποστελεχωμένο και με τις αναμονές να είναι στο θεό.

Και ενώ η ίδια είχε πολλές φορές προσπαθήσει να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την εργοδοσία τόσο της PDS όσο και της Mellon και με παρουσία εκπροσώπων του σωματείου μας για να συζητηθεί το ζήτημα αυτό, PDS και Mellon την έκαναν μπαλάκι μεταξύ τους».

Όπως σημειώνει το Κλαδικό Σωματείο, «σήμερα έμαθε την απόλυσή της από την Mellon η οποία περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι “ο πελάτης (δηλ. η PDS) ζήτησε τη διακοπή της συνεργασίας“. Η συνάδελφος αφού ενημέρωσε το σωματείο, επικοινώνησε με την επιθεώρηση εργασίας από την οποία ζήτησε τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία και το σωματείο.

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο όπως έχουμε κάνει όλες τις φορές μέσα στην προηγούμενη χρονιά για απολυμένους εργαζόμενους.
  • Καλούμε την PDS να πάρει πίσω την απόλυση. Να προσλάβει απευθείας τη συνάδελφο και να πάψει να παίζει με τις ζωές μας, τις αντοχές μας και την εργασία μας
  • Συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας 10 π.μ. – 1 μ.μ. την Πέμπτη 22 Ιουνίου και στη γενική συνέλευση στις 10.30 π.μ. έξω από το κτίριο (Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα).

Κανείς μόνος του – Όλοι μαζί με το σωματείο μας αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».

Αντίστοιχα, την απόλυση της νέας σε ηλικία εργαζόμενης με χρόνια πάθηση, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, τονίζοντας πως «δουλεύει εδώ κ εφτά χρόνια στην συγκεκριμένη εταιρεία, που παρά το πρόβλημα υγείας της , το οποίο ήταν γνωστό στην εταιρεία, δεχόταν συνεχείς πιέσεις από τους προϊσταμένους της για “να τα δίνει όλα για την επιχείρηση”».

«Προειδοποιούμε, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα δώσει μάχη για την εξασφάλιση της δουλειάς της συναδέλφισσας, για να παρθεί πίσω τώρα η απόλυση. Για να κλείσουμε το δρόμο στην εργασιακή ζούγκλα που μας οδηγούν» αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, παρά την αποδεδειγμένη απόδοση τους στη δουλειά, να απολύονται γιατί απλά οι επιχειρήσεις, δεν μπορούν να βγάλουν ακόμη περισσότερο κέρδος από τη δουλειά τους, όπως θα ήθελαν».

Και καταλήγει λέγοντας ότι «αυτό που δεν μας είπαν, αυτοί που απέλυσαν τη συναδέλφισσα, είναι ποιο είναι το προσδοκώμενο κέρδος, που θέλει να αποκομίσει η τράπεζα από κάθε εργαζόμενο, ενοικιαζόμενο ή μη, από την PDS. Που τέτοια πράγματα;». 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.