ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΛΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΥΤΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αύριο ξεκινά η διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών στο ΣΕΥΤΠΕ.

Στο σωματείο μας, ήδη από το 2009 επί Τράπεζας Κύπρου και έως τώρα συμμετέχουν, συνυπάρχουν και δραστηριοποιούνται 2 συνδυασμοί/παρατάξεις: το Ενωτικό ψηφοδέλτιο που έχει διαχρονικά την απόλυτη πλειοψηφία και συμμετέχει στα δευτεροβάθμια όργανα με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (“ΕΑΚ” στην ΟΤΟΕ, “ΕΜΕΙΣ” στο Εργατικό Κέντρο) και το Αγωνιστικό Μέτωπο που εκπροσωπείται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα παραπάνω όργανα (Αγωνιστικό Μέτωπο στην ΟΤΟΕ).

Το ΔΣ του Συλλόγου στο οποίο συμμετέχουν μόνο εκλεγμένοι από την παράταξη ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ επικεφαλής Μ.ΜΠΕΜΠΕΝΗΣ αποφάσισε ενάμιση χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του εν μέσω βουλευτικών εκλογών, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη νέες αποσχίσεις στην τράπεζα με μόνο σκοπό τη διασφάλιση του αριθμού των αποσπασμένων να προχωρήσει σε εκλογές. Πρέπει να αναρωτηθείς συνάδελφε, αν δεν ήταν μόνοι σε αυτό το ΔΣ θα μπορούσαν να πάρουν τόσο εύκολα αυτή την απόφαση;

Με την έδρα που θα μας δώσετε στο ΔΣ σε αυτές τις εκλογές θα είμαστε τα μάτια και τα αυτιά σας, η συνεπής φωνή ενάντια στη λογική που θέλει τα συμφέροντα εργαζόμενου και εργοδοσίας να ταυτίζονται. Θα προβάλλουμε με καλύτερους όρους και από καλύτερη θέση ότι υπάρχει και άλλος δρόμος στο κίνημα. Αυτός που ακολουθούν μια σειρά σωματεία που σε πολύ δύσκολες συνθήκες έχουν επιτυχίες πραγματικές με αυξήσεις, αποτροπή και ανάκληση απολύσεων, κατάκτηση δικαιωμάτων.    

Ας θυμηθούμε κάποιες μόνο από τις πρόσφατες περιπτώσεις όπου  στο τιμόνι των αγώνων  και των σωματείων βρίσκονταν αντίστοιχα δυνάμεις του ΠΑΜΕ ή συνεργαζόμενες:

Στον ευρύτερο κλάδο μας του χρηματοπιστωτικού, στην First Data αυξήσεις 15%. Στο νευραλγικό τομέα της COSCO ικανοποίηση όλων των απεργιακών αιτημάτων. Στον κλάδο των Κατασκευών αυξήσεις 20-30%.  Στους διανομείς της efood απόκρουση των απολύσεων και πρόσληψη των “συνεργαζόμενων”. Και τόσα άλλα…

Ας αναλογιστούμε γιατί μόνο τα Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ Λάρισας, Πάτρας, Αγρινίου, Αιτωλοακαρνανίας δεν στηρίζουν απλά τις κινητοποιήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά είναι στην πρώτη γραμμή.

Συνάδελφοι,

Σε αυτές τις εκλογές να ενισχύσουμε αυτή τη γραμμή και στο ΣΕΥΤΠΕ. Να ενισχύσουμε αυτή τη γραμμμή στην ΟΤΟΕ.

Σε αυτές τις εκλογές δεν επιλέγουμε το μικρότερο κακό αλλά το μεγαλύτερο καλό.

Σε αυτές τις εκλογές και για τα δύσκολα που έρχονται

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΑΛΜΠΕΡΤΗ ΜΑΡΙΑ                                          EBRANCH ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ                              ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΖΕΚΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                CENTRAL EBRANCH  
ΚΟΚΛΑΣ-ΜΠΑΡΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ             ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                         ΠΑΓΚΡΑΤΙ
ΜΑΝΤΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                               ΤΟΥΜΠΑ
ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ                                    IT
ΠΟΝΤΙΚΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                     ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΖΙΩΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                         ΣΤΡ. ΠΑΠΑΓΟΥ
ΧΑΜΠΙΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                        ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ