ΜΕ ΡΟΛΟ Ή ΧΩΡΙΣ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΥΤΠΕ

Συνάδελφε Ταμία που τρέχεις πάνω κάτω το πρωί να προλάβεις σε ένα τέταρτο να φορτώσεις τα μηχανήματα,

Συνάδελφε που πήζεις μόνος στην πλατφόρμα κάνοντας τη λάντζα όλων και σου ζητάνε και πωλήσεις,

Συνάδελφε των Κ.Υ. που σε ξεζουμίζουν δουλεύοντας ο καθένας για τρεις που ακόμα και στην αναρρωτική σου δουλεύεις με τηλεργασία και που ούτε τα ψίχουλα των BONUS δεν πρόκειται να δεις 

Συνάδελφε Personal και SME που κάθε μέρα απολογείσαι γιατί δεν κατάφερες περισσότερα, που κάθε μέρα σε απειλούν ότι θα γυρίσεις στην πλατφόρμα

Απευθυνόμαστε σε σένα μετά τις επιστολές Μ.Μπεμπένη του Ενωτικού Ψηφοδελτίου, της παράταξης που στον τίτλο της φέρει και το όνομα του επικεφαλής της, στους sme και τους personal όλης της τράπεζας (για τους υπόλοιπους δεν είχε) εν όψη των εκλογών του ΣΕΥΤΠΕ που γίνονται 1,5 χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του ΔΣ με μόνο σκοπό τη διασφάλιση του αριθμού των αποσπάσεων των μελών του ΔΣ.

Εκεί ο επικεφαλής περιγράφει μια …τηλεφωνική συνομιλία που ο ίδιος είχε με το αρμόδιο στέλεχος της τράπεζας (για να μην ξεχνιόμαστε ποιος είναι ο σωτήρας μη τυχόν και δεν τον σταυρώσουμε), αναπαράγει τα αποπροσανατολιστικά αφηγήματα της τράπεζας περί πολύτιμων συνεργατών, αναγνώριση προσφοράς στην κερδοφορία της τράπεζας και καταλήγει στη …σταυροφορία που έχει αναλάβει για τη δικαίωση των ειδικών ρόλων.

Τι δε γράφει στην επιστολή ο επικεφαλής Μπεμπένης;

Ότι τα επιδόματα ευθύνης καθορίζονται με επιχειρησιακή ΣΣΕ που υπογράφει το αντιπροσωπευτικό σωματείο.

Ότι τα επιδόματα ευθύνης είναι αμοιβή για την εργασία μας και όχι αναγνώριση της προσφοράς μας στα κέρδη της εργοδοσίας. Για αυτό και δεν μπορούν να περιορίζονται στους «ρόλους».

Ότι το ξεζούμισμα και ο ψυχολογικός εκβιασμός δεν ελαφραίνουν με ένα επίδομα αλλά είναι υποχρέωση των σωματείων να τα σταματήσουν εδώ και τώρα.

Ότι η καθήλωση των μισθών του συνόλου των τραπεζοϋπαλλήλων έχει ονοματεπώνυμα. Η κλαδική ΣΣΕ του 5,5% σε βάθος τριετίας, το πάγωμα της πολυετίας από το 2012, το πάγωμα των κλιμακίων, η κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού δε χωράνε στην ατζέντα των … σωτήρων του ΣΕΥΤΠΕ.

Ότι τα επιδόματα ευθύνης, τα επιδόματα βαθμού, η αναγνώριση των τυπικών προσόντων σε αντιδιαστολή με τα ρουσφέτια και τις προσωπικές σχέσεις που κάνουν έρμαια τους εργαζόμενους στους εκβιασμούς και τις απειλές των στελεχών της τράπεζας περιέχονται στον Κανονισμό Εργασίας (Οργανισμό) που δεν εφαρμόζει η εργοδοσία. Τι έχουν κάνει γι’αυτό; Τίποτα.

  • JOB FAMILY
  • Σύστημα Αξιολόγησης με αποκλειστικό κριτήριο την επίτευξη ατομικής στοχοθεσίας
  • Προκηρύξεις θέσεων που κανείς δεν ξέρει τα κριτήρια επιλογής  
  • Μετακινήσεις εργαζόμενων με σκοπό την εξόντωσή τους

Όλα αυτά στο απυρόβλητο .Τι προτείνουν γι’ αυτά; Τίποτα.

Απεναντίας συνοδεύουν την επιστολή με τη γνωστή αίτηση εγγραφής και με ονόματα υποψηφίων των ρόλων «για να προβάλλουν πιο δυνατά και αποτελεσματικά τα δίκαια αιτήματά σας» .

Τα δίκαια αιτήματα διεκδικούνται μέσα στο χώρο δουλειάς κάθε μέρα, στο κατάστημά μας, σε σύγκρουση με την εργοδοσία, για λογαριασμό όλων των συναδέλφων και στο δρόμο, μέσα στο κίνημα με όλες τις μορφές πάλης που αυτό έχει στα χέρια του από την παράσταση διαμαρτυρίας ενός ΔΣ μέχρι την απεργία. 

Η αδυσώπητη καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, η αβεβαιότητα για το αύριο είναι ίδια για το σύνολο των συναδέλφων και κανένα ρόλο δεν παίζει το σωματείο στο οποίο είναι γραμμένοι. Είναι απαίτηση των συναδέλφων η ενοποίηση των σωματείων αλλά για να γίνει πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία.

Η πλειοψηφία του ΣΕΥΤΠΕ είναι ξεκάθαρο ότι δε θέλει. Σε περίοδο κινητοποιήσεων στις οποίες συμμετέχει κιόλας, με συναδέλφους σε αναγκαστική άδεια, με αποσχίσεις που έγιναν και άλλες που έρχονται αντί να επιλέξει το αυτονόητο να ηγηθεί μιας «σταυροφορίας» για την ενοποίηση των σωματείων ώστε να μην έχει την αντιπροσωπευτικότητα ο ΣΕΤΠ να υπογράφει ότι βάζει η εργοδοσία στο τραπέζι, προχωράει σε εκλογές για να σώσει τον αριθμό των αποσπασμένων του. Τι κι αν του χρόνου όπως οι ίδιοι λένε θα έχουμε μείνει οι μισοί; Αυτοί προστατευμένοι θα είναι για να συνεχίσουν να πουλάνε σωτηρία με το κομμάτι στους υπόλοιπους που θα απομείνουν.

Συνάδελφοι,

Στις εκλογές του ΣΕΥΤΠΕ συμμετέχει και δεύτερο ψηφοδέλτιο, αυτό της παράταξης του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο οποίο συμμετέχουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και συνάδελφοι που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί μας αλλά βλέπουν την ανάγκη να υπάρξει και μια άλλη φωνή στο ΔΣ του ΣΕΥΤΠΕ. Με την έδρα που θα μας δώσετε στο ΔΣ σε αυτές τις εκλογές θα είμαστε τα μάτια και τα αυτιά σας, η συνεπής φωνή ενάντια στη λογική που θέλει τα συμφέροντα εργαζόμενου και εργοδοσίας να ταυτίζονται.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αναγνώστου Νίκη            Customer Service Employee Κατ/μα Πανοράματος Θεσ/νίκης
Μαντούδης Απόστολος   Teller- Seller Κατ/μα Τούμπας
Ποντικάκος Γιώργος        SME Κατ/μα Αργυρούπολης
Τζιώκας Δημήτρης –         Teller- Seller Κατ/μα Στρ. Παπάγου
Χαμπίπης Χρήστος –        Τηλεφωνικό κέντρο Brunch Support Agent
Βαλαβάνης Βασίλης         Corporate & Investment Banking Γιάννενα
Κονόρτος Μιχάλης            Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
Λαγογιάννη Κιάρα            Δ/νση Δανείων  
Μεσσάδος Νίκος               Teller Ε-BRANCHES
Μπακοπούλου Γεωργία   Τηλεφωνικό Κέντρο  Operators
Πετροπούλου  Ματούλα   Δ/νση Οργάνωσης
Συκιώτη Νίκη                     Transaction Banking Business
Χριστοφίδης Ματθαίος     Διοικητική Μέριμνα
Διαμαντή Βάσω                 Customer Service Employee Κατ/μα Μακρυγιάννη
Θεοδωρίδης Γιώργος        Teller-Seller Κατ/μα Ορεστιάδας
Καρυώτη Ήβα                    Meeter-Greeter E-branch Χαλανδρίου
Καρυώτη Σοφία                 Personal Βanking Οfficer Κατ/μα Αγ. Τριάδας Αμπ/πων
Μεσσήνης Κώστας           Teller- Seller Κατ/μα Βόνιτσας
Μιχαηλίδου Τατιάνα          Teller- Seller Κατ/μα Φιλοθέης
Ντάπιας Κωνσταντίνος    Customer Service Employee Κατ/μα Βύρωνα
Οικονόμου Γιώργος          Customer Service Employee Κατ/μα Σ.Σ. Θεσ/νίκης
Παπαδόπουλος Χάρης     Teller- Seller Κατ/μα Κυπαρισσίας
Φαρμάκη Ελευθερία         Teller- Seller Κατ/μα Κωνσταντινοπολίτικα
Χρυσοφάκη Κατερίνα       Meeter-Greeter E-branch Ηρακλείου

ΥΓ Πριν μιλήσει κάποιος για παρέμβαση στα εσωτερικά του ΣΕΥΤΠΕ να πούμε ότι οι επιστολές στάλθηκαν σε όλους ανεξάρτητα από σωματείο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.