Η καταγραφή υπερωριών οδηγεί σε μείωση των απολαβών μας!!!

Αποκαλυπτική κι άκρως ανατριχιαστική καταγγελία του Αγωνιστικού Μετώπου

Συνάδελφοι,

Επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο οι λόγοι που το Αγωνιστικό Μέτωπο ήταν η μόνη δύναμη που σταθερά διαφώνησε και διαφωνεί (βλ. ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις κλπ) τόσο με τα bonus παραγωγικότητας και τα vouchers όσο και με τη δήθεν κάρτα εργασίας. Την ίδια στιγμή όλες δυστυχώς οι πλειοψηφίες των σωματείων στην Πειραιώς συμφωνούσαν στην ύπαρξή τους και διαφωνούσαν στο ύψος και τη χρήση τους….

Και σήμερα τι;

Τις τελευταίες μέρες Περιφερειακοί δ/ντες κατσαδιάζουν καταστήματα λόγω των προστίμων που επιβάλλονται μέσω Εργάνη για τις υπερωρίες των συναδέλφων.  Και απειλούν ότι αν δεν «διορθωθεί» η κατάσταση, τα πρόστιμα θα βαραίνουν πλέον τα budget των κατ/των με βάση τα οποία όμως οι συνάδελφοι θα λάβουν, αν λάβουν, bonus! Τόμπολα! Μονά χάνουμε, ζυγά κερδίζουν…

Δηλ. αφού δε λάβαμε αληθινές αυξήσεις στο μισθό μας κι είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια με vouchers/επαναφ. κάρτες και bonus – ψίχουλα, το εισόδημά μας συνδέεται με το πιάσιμο των στόχων, τη διεκπεραίωση τεράστιου όγκου δουλειάς,  την αναγκαστική υπερωριακή εργασία ειδικά σε τέτοιες συνθήκες συρρίκνωσης του προσωπικού. Όσοι δουλεύουμε σε κατ/τα («κόκκινα» και μη) ξέρουμε καλύτερα…

Αν όμως τολμήσουμε να μην κάνουμε έγκαιρα clock out (και να δουλέψουμε τσάμπα) με αυτή τη μούφα κάρτα εργασίας (αφού είναι εφαρμογή που ανοιγοκλείνει) τότε λέμε αντίο ακόμη και στα ψίχουλα που προσδοκούσαμε…..

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.