Αύξηση συνδρομής στον ΣΕΥΤΠΕ, δίχως καμία πρόβλεψη για απεργιακό ταμείο

Με μια απροσχημάτιστα business επιχειρηματολογία το απερχόμενο Δ.Σ. εισηγήθηκε την αύξηση της εισφοράς από 3 σε 5€ κατά τη χθεσινή συνέλευση του ΣΕΥΤΠΕ. Με ορολογία 100% εμπορική που απευθύνεται σε πελάτες κι όχι συναδέλφους-μέλη σωματείου ισχυρίστηκαν ότι «χάνονται μέλη επειδή πάνε σε συλλόγους με καλύτερες προσφορές», «υπάρχει ‘αθέμιτος ανταγωνισμός’(!!) με τα άλλα σωματεία» κ.ο.κ. κι αναρωτιόμασταν αν είμασταν σε συνέλευση εργαζομένων ή σε παρουσίαση τηλεπωλητών.

Σαν Αγωνιστικό Μέτωπο προτείναμε γραπτώς να δημιουργηθεί εντός εύλογου διαστήματος (π.χ. 6μήνου) με τμήμα αυτής της αύξησης Απεργιακό Ταμείο. Αυτή την πρόταση την καταθέτουμε επίμονα εδώ και 15 χρόνια. Το εύλογο διάστημα θα ήταν απαραίτητο ώστε να σταματήσουν να κρύβονται επιτέλους πίσω από αστείες κι ακατάληπτες δικαιολογίες επιπέδου του γραφικού προέδρου του Εδεσσαϊκού. Σε αυτό το εύλογο διάστημα θα  μπορούσαν να εξετασθούν οι όροι λειτουργίας του Ταμείου, η ημερομηνία εκκίνησης αποζημιώσεων, το ποσοστό αναπλήρωσης, το ύψος εισφοράς, το Καταστατικό του. Το απέρριψαν!!!

Έτσι προσπάθησαν να τετραγωνίσουν τον κύκλο της λογικής:

  • κάνουν πρόωρες εκλογές από τη μία, όχι γιατί «σκοτώνονται» μεταξύ τους για τις καρέκλες, αλλά γιατί δεν θα προλαβαίνουν … του χρόνου από τους αγώνες
  • αρνούνται τη δημιουργία απεργιακού ταμείου που θα βοηθούσε αυτούς τους αγώνες από την άλλη!!

Αυτοί είναι….

Αλλά δε θα τους περάσει. Το Αγωνιστικό Μέτωπο στο ΣΕΥΤΠΕ θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να είμαστε η συνεπής φωνή μέσα στο σωματείο απέναντι στην εργοδοσία, θα προκαλέσουμε και θα πρωτοστατήσουμε στους αγώνες που θα χρειαστούν. Σας καλούμε να πλαισιώσετε και να ενισχύσετε αυτή τη φωνή!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.