«Μουσικές» καρέκλες *

Επιτακτική ανάγκη πλέον η συμπόρευση με το Αγωνιστικό Μέτωπο στον ΣΕΥΤΠΕ

*κλασσικό παιχνίδι παιδιών που κάποιο ξεμένει όρθιο..

Συνάδελφοι

Η ηγεσία του σωματείου μας ΣΕΥΤΠΕ προκήρυξε πρόωρες αρχαιρεσίες 22 μόλις μήνες μετά τις προηγούμενες. Χωρίς κανέναν πραγματικό λόγο! Καμία έκπληξη. Όλα για τις καρέκλες! Το φαιδρό επιχείρημα που παρουσίασαν δεν έπεισε κανέναν – απρέπεια λένε η διεξαγωγή τους του χρόνου;!;!. Τι κρύβεται από πίσω;:

Έχουν προφανώς αποδεχτεί ότι θα συμβεί δραματική μείωση προσωπικού άμεσα. Βιάζονται λοιπόν να διατηρήσουν συνδικαλιστικά κεκτημένα και προσαρμόζουν ένα ολόκληρο σωματείο με στόχο να προλάβουν τη μείωση μελών που φοβούνται. Δηλ. αυτό που κύρια τους απασχολεί είναι πώς θα προλάβουν από φέτος να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο αριθμό ψηφισάντων, αριθμός που συμπαρασύρει αριθμό αντιπροσώπων σε ΟΤΟΕ κλπ, αποσπασμένων εκτός εργασίας με συνδικαλιστικά επιδόματα κ.ο.κ. Πιο καρεκλοκένταυρος πεθαίνεις!! Τέτοιοι είναι.

Ισχυρίζονται κατά τ’ άλλα ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τη δημιουργία απεργιακού ταμείου – που θα βοηθούσε τη συμμετοχή στις απεργίες – αλλά λεφτά για επιπρόσθετες εκλογές για να σωθούν οι καρέκλες τους προφανώς υπάρχουν. Φαίνεται θέλουν να πρωτοτυπούν για άλλη μια φορά αρνητικά ανάμεσα στα σωματεία, να μην τηρούν την τριετή θητεία που προβλέπεται από το καταστατικό, όπως δεν τηρούν και τόσες άλλες δημοκρατικές διαδικασίες, συνεδριάσεις Δ.Σ., κάλπη στις απολογιστικές συνελεύσεις κ.α.

Και όλα αυτά τη στιγμή που μια ολόκληρη χώρα βρέθηκε στο πόδι μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη (2,5 εκατομμύρια πλέον μαθητών σύμφωνα με τις μετρήσεις)! Τη στιγμή που δυνάμωσε η συζήτηση γύρω από το δίλημμα: ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Οι δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου σε όλη την Τράπεζα Πειραιώς, σε όλα τα σωματεία της, έδωσαν και διοργάνωσαν αυτές τις πολυήμερες και πολύωρες κινητοποιήσεις και συνεχίζουν. Χωρίς συνδικ. αποσπάσεις, πρόσβαση στα ταμεία, επιδεικτικές ψεύτικες αναρτήσεις. Και το επόμενο διάστημα θα αναδείξουμε εκτενώς σε όλους τους συναδέλφους ποιες είναι οι 2 γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα (γιατί τρίτη δεν υπάρχει), ποια είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ εργατικού/ταξικού από τη μία και εργοδοτικού συνδικαλισμού από την άλλη.

Γιατί καλή η πλακίτσα, αλλά αν δε θες να ταυτίζεσαι με την ηγεσία π.χ. του ΣΕΤΠ, και είσαι και φουριόζος για.… αγώνες, δεν κανονίζεις «τριήμερη απόδραση στο Ράντζο» στην Πρωτομαγιάτικη απεργία…. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

Σαν Αγωνιστικό Μέτωπο στον ΣΕΥΤΠΕ οφείλουμε να ενημερώσουμε και τους 1.800 συναδέλφους – μέλη του συλλόγου ότι πριν ένα μήνα αυτή η πλειοψηφούσα παράταξη στο σωματείο, μέσα από τους αντιπροσώπους της στο Συνέδριο του ΕΚΑ, πέταξε την ψήφο των συναδέλφων που τους εμπιστεύτηκαν ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Λόγω της λυσσαλέας μάχης των καρεκλών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τους επιβλήθηκε να μην θέσουν καν υποψηφιότητα- ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος(!!!) του ΕΚΑ ήταν από τον ΣΕΥΤΠΕ! – αλλά κι επί μια εβδομάδα διαπραγματεύονταν με αγοραίο τρόπο σε ποια από τις παρατάξεις γνωστών εργατοπατέρων του ΣΥΡΙΖΑ θα πουλήσουν την ψήφο τους. Ντροπή τους! Οι 2 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από το Αγωνιστικό Μέτωπο και υποψηφιότητα για τα Όργανα θέσαμε και την ψήφο των συναδέλφων μας τιμήσαμε.

Ξέρουμε καλά ότι αυτή η «φαγωμάρα» για τις καρέκλες εντείνεται στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης. Δε μας αφορά! Δεν αφορά ούτε εμάς, ούτε τα προβλήματά  μας, ούτε τα συμφέροντά μας σαν εργαζόμενοι. Τους γυρνάμε την πλάτη!

Δεν πατάμε σε 2 βάρκες, η «υγεία» και η κερδοφορία της Τράπεζας αποδεικνύεται εκ διαμέτρου αντίθετη προς τα συμφέροντά μας.

Καλούμε κάθε τίμιο, ειλικρινή και καλοπροαίρετο συνάδελφο να προβληματιστεί. Να συμπορευθεί με το Αγωνιστικό Μέτωπο, να θέσει υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιό του, να βοηθήσει να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Όλοι μας και μόνοι τους

Αγωνιστικό Μέτωπο στον ΣΕΥΤΠΕ