ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ

—————————————————————————————————————- 

13/3/2023

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΙΑ Η (Χ)ΩΡΑ – ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 8 Μάρτη, τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το χτεσινό συλλαλητήριο που πλημμύρισε τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα για το δυνάμωμα των λαϊκών αγώνων. Κλιμακώνουμε με νέα πανελλαδική, πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη, βροντοφωνάζοντας ότι το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί!  

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών που κλείσανε τα γραφεία, τα καταστήματα των τραπεζών, τις υπηρεσίες, τα σχολεία, τις σχολές τους και διαδήλωσαν στους δρόμους. Στην απεργία της 16 Μάρτη βάζουμε στόχο για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή απεργών. Να κλείσουν ακόμα περισσότερα καταστήματα της τράπεζας πανελλαδικά, να μη λειτουργήσει ΤΙΠΟΤΑ. Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν οργανωμένα μαζί με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους φορείς, τις μαθητικές επιτροπές, τους φοιτητικούς συλλόγους απέναντι στην πολιτική που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας.  

Διαδήλωσαν απέναντι σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή, που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες, την ασφάλεια του λαού και των παιδιών του στο βωμό της εγκληματικής πολιτικής που μας λογαριάζει ως  κόστος για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.  

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ 

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη οι χιλιάδες νεκροί την τριετία της πανδημίας, η ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα, ο μισθός που τελειώνει στα μισά του μήνα, η ιδιωτικοποίηση του παιδογκολογικού στο Παίδων ή η ιδιωτικοποίηση του νερού, είναι στο ίδιο κουβάρι αυτού του βάρβαρου συστήματος. Μαζί με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς ώστε να τελειώσουν τα «project», την πίεση των στόχων, την εντατικοποίηση, το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, τις αποσχίσεις και εθελούσιες – απολύσεις να αποτελέσουν συνθήματα για την κλιμάκωση του αγώνα στην απεργία της Πέμπτης 16 Μάρτη.  

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν τη ζωή μας κορώνα γράμματα! 

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα και οι πραγματικοί ένοχοι να τιμωρηθούν από τον ίδιο το λαό.  

Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων σε όλη τη χώρα 

Στην Αθήνα 11.30πμ στα Προπύλαια 

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.