Τραγωδία δίχως τέλος…

Τρεις μέρες πέρασαν από το έγκλημα στα Τέμπη. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανθρώπινα λάθη Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία που για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές!

ΝΔ – Κ. Χατζηδάκης, Ιούλης 2019:«Υλοποιήσαμε ένα σχέδιο εξυγίανσης που εξοικονόμησε εκατοντάδες εκατομμύρια και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε κερδοφόρα. Χάρη στις δικές μας παρεμβάσεις επιτεύχθηκε η μετέπειτα αποκρατικοποίηση της εταιρείας».

Πόσα εκατομμύρια τελικά αποτιμήσατε τις ζωές των παιδιών μας κ. Χατζηδάκη;

ΣΥΡΙΖΑ – Αλ. Τσίπρας, Σεπτέμβρης 2017:«Με την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η χώρα γλίτωσε ένα μεγάλο βάρος. Είναι η αρχή μιας σειράς πολύ σημαντικών επενδύσεων».

Αλήθεια κ. Τσίπρα πιο ακριβώς βάρος γλύτωσε η χώρα; Πώς το μετράτε, σε κιλά; Σε χρήμα; Σε ανθρώπινες ζωές;

Αλήθεια δεν θα ξεχαστεί η «πρόσφορά» σας :

  • Η στρατηγική της “απελευθέρωσης” των μεταφορών, που προωθούν όλα τα κόμματα του συστήματος, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Τα “δώρα” 50 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο στο ιταλικό μονοπώλιο τα οποία ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έδιναν δεκάρα για έργα υποδομής και συστήματα ασφαλείας.
  • Οι ευθύνες του κράτους, που έκοψε κομματάκια τον ΟΣΕ, για να παραδώσει τα κερδοφόρα κομμάτια στον “επενδυτή” και να φορτώσει τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού.

Και πως κάνεις κερδοφόρο τον ΟΣΕ; Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, απαξίωση εντατικοποίηση,  ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κλειστά αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων, συστήματα ασφάλειας που δεν λειτουργούνΠάμε και όπου βγει…

Αυτή είναι η επιτυχία σας.

Ο κατάλογος των εγκλημάτων σας ατέλειωτος.

Το ίδιο κράτος που παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες, το ίδιο κράτος που ψηφιακά σου στέλνει το πεσκέσι για κάθε οφειλή στο δημόσιο, είναι το ίδιο κράτος, που δεν μπορούσε να εντοπίσει πού βρίσκονται δύο τρένα στο ένα και μοναδικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, την εποχή που παραγγέλνουμε μια σαχλαμάρα από μια τυχάρπαστη ιστοσελίδα και παρακολουθούμε πότε μπαίνει στο πλοίο από την Κίνα και πότε φτάνει στον Πειραιά. Την εποχή που παραγγέλνουμε σουβλάκια, και βλέπουμε σε πιο δρόμο έστριψε ο ντελιβεράς για να τα φέρει στο σπίτι.

Βέβαια είναι το ίδιο επίσης κράτος που πάλι όταν το χρειάστηκε ο λαός από το Μάτι ως την Εύβοια και από τα χιόνια, στις πλημμύρες και τους καύσωνες, αυτό το κράτος έμοιαζε ανήμπορο. Άριστο όμως και ικανό να ντυθεί με την στολή των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία της hellenic train για να προφυλάξει την εταιρεία από τους διαδηλωτές.

Υπάρχουν κρατικές, κυβερνητικές, «επενδυτικές» και ατομικές ευθύνες. Και το κράτος και ο «επενδυτής-ιδιώτης» έχουν βάλει χέρια και πόδια για την σκηνοθεσία του εγκλήματος στα Τέμπη

Το “πάγωμα” από τη φρίκη των Τεμπών, η οργή που νιώθουμε, ας γίνει ποτάμι αγώνα, που δε θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος.

Δεν είναι δυστύχημα είναι δολοφονία

Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! Το “Ως εδώ!” να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς.

Μαζί με την νεολαία που όλες αυτές τις μέρες είναι στο δρόμο, πρέπει να είμαστε και εμείς, να γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.