2023: Η Τράπεζα τον χαβά της

  • εκβιασμοί για μείωση προσωπικού
  • ασφυκτικές πιέσεις πωλησιακών στόχων
  • παραβίαση ακόμη και των στοιχειωδών άρθρων των ΣΣΕ

Με το καλημέρα της νέας χρονιάς, η Τράπεζα συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την προσήλωση στις δεσμεύσεις που έχουν τεθεί κι έχει αναλάβει απέναντι στους μετόχους. αυξανόμενη κερδοφορία, digital ευελιξία, προσωπικό υπό διωγμό κι όσοι συνεχίζουν “προσαρμόζονται αλλιώς πεθαίνουν”.

Στο πολυσυζητημένο τμήμα R.O.S., αφού μετέφεραν και τους μη τοποθετημένους συναδέλφους των κατ/των που έκλεισαν, και που κάποιοι συνδικαλιστές θεωρούσαν επιτυχία, εστάλη εκβιαστικό mail με ορίζοντα απάντησης μέχρι αύριο με τις εξής 3 δήθεν επιλογές (που όμως καμία δεν περιλαμβάνει την παραμονή στην τράπεζα): εθελούσια (!), μετακίνηση σε μία από τις 10 (!!) θέσεις στο πουθενά, ή 10 μισθούς για δουλειά στη θυγατρική…. Θυμίζουν κάτι όλα αυτά;; Ναι, φυσικά και θυμίζουν διλήμματα/εκβιασμούς εποχών rbu που αποτέλεσε για την Τράπεζα, δυστυχώς όχι και για τα σωματεία, το μεγάλο σχολείο της ταξικής αναμέτρησης στην πράξη. Είναι απορίας άξια η θέση και των σωματείων που ποντάραν στον παράνομο χαρακτήρα της απόσχισης, ακόμη χειρότερα της μαμάς ΟΤΟΕ που ευαγγελίζεται βελούδινες/εθελοντικές αποσχίσεις. Τολμούν να συστήσουν στους συναδέλφους να ΜΗΝ απαντήσουν στο mail;;

Και όσοι συνεχίζουν, στον υποτιθέμενο πυρήνα της τράπεζας, το Δίκτυο, έχουν να λούζονται “ανώτερου” επιπέδου ψυχολογικές πιέσεις. Μέχρι τουλάχιστο να τους πουν ότι τα κατ/τα τους κλείνουν. Προχθές εστάλη mail, σε τουλάχιστο μία Περιφέρεια, με την ΑΤΟΜΙΚΗ παραγωγή και των 4.000 συναδέλφων ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ του Δικτύου για το rally(!) του διμήνου. Να το χαίρονται όσοι καγχάζουν ότι έχει αποκλειστεί η ατομική στοχοθεσία. Παρατήρηση 1η: αυτό το κρέμασμα τόσων χιλιάδων συναδέλφων “στα μανταλάκια” δεν εμπίπτει στην προστασία των προσωπικών δεδομένων; ίσα ίσα που κάνει κουρελόχαρτο τα υποκριτικά σεμινάρια της τράπεζας για το GDPR όταν οποιοσδήποτε συνάδελφος στην Κρήτη π.χ. ενημερώνεται για την καθημερινή εργασία κάθε συναδέλφου στην ‘Ηπειρο και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ καν. Παρατήρηση 2η: σε καμία περίπτωση δεν εστάλη “εκ παραδρομής”. ίσα ίσα συνοδεύεται από την επισήμανση να μελετηθεί από το σύνολο του Προσωπικού…..

Η Τράπεζα, συνάδελφοι, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Αυτό είναι η φήμη της, η ισχυροποίησή της, η ανάπτυξή της. Θέλει εργαζόμενους και σωματεία να τους χορεύει στο ταψί και για όσο εκτιμά ότι τους χρειάζεται. Κι αυθαίρετα να επιστρέφει κι ένα κομμάτι της κλεμμένης εργασίας μας ως bonus με αλγόριθμο τόσο θολό όσο θέλει να είναι κι οι μεταξύ μας σχέσεις. Καραμπινάτο παράδειγμα: Παραβιάζει τη ΣΣΕ ακόμη και στο επίδομα ταμείου. Όχι μόνο το χαρακτηρίζει ως οικειοθελές=εθελοντικό, αλλά και σε όσους συναδέλφους εγγράφως διαμαρτυρήθηκαν για την αποκατάστασή του, το διατηρεί με αυτόν τον απαράδεκτο και παράνομο χαρακτηρισμό. Χωρίς αυταπάτες, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε και την άποψη της επιθεώρησης εργασίας…

Η Τράπεζα δεν κάνει βήμα πίσω. Εμείς πόσα ακόμη;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.