ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ

Αυτό είναι το αίτημα που θα έπρεπε να παλεύει το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τράπεζα Πειραιώς εδώ και 4 χρόνια που ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Κάθε φορά που πανηγύριζαν μια νέα συμφωνία με την Τράπεζα εκατοντάδες συνάδελφοι αποσχίστηκαν “εθελοντικά”, απολύθηκαν “εθελοντικά”, μετακινήθηκαν χιλιόμετρα από τα σπίτια τους και τα παιδιά τους, μπήκαν σε τηλεργασία γιατί τάχα δεν υπήρχαν θέσεις στα καταστήματα του νομού τους.

Και ενώ για χρόνια προετοίμαζαν υπηρεσίες στοιβάζοντας στοχευμένα εργαζόμενους  σε αυτές με σκοπό να τους διώξουν στο και πέντε αγωνιστικός αναβρασμός στην τράπεζα Πειραιώς.  Γιατί τώρα και όχι εδώ και δύο χρόνια που όλοι ξέρουν που πάει το πράγμα; Γιατί τώρα και όχι πριν ένα χρόνο που αποσχίστηκαν οι συνάδελφοι από τις υπηρεσίες Data Entry; Όταν και τα 6 σωματεία με από κοινού συντονισμό δεν οργάνωσαν ούτε μισή κινητοποίηση.

Γιατί αφήνεται η εργοδοσία ανενόχλητη να μετακινεί εργαζόμενους στα καταστήματα που έχει σκοπό να κλείσει; Γιατί δεν παρεμβαίνει κανείς στην “φάμπρικα” του άσσου στις αξιολογήσεις; Στην αυθαίρετη κατηγοριοποίηση του job family; Τι κάνει ο αντιπροσωπευτικός ΣΕΤΠ στα συμβούλια των ενστάσεων που συμμετέχει; Τι έχει να πει για την κατάφωρη παραβίαση του Οργανισμού Εργασίας από την Τράπεζα;  

Οι εργαζόμενοι έχουμε χορτάσει από ανακοινώσεις-ρεπορτάζ και φωτογραφίες. Οι πετυχημένες κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων στην επαρχία,   με τη σημαντική συμμετοχή των εργαζόμενων πρέπει να ανοίξουν το δρόμο για την ολομέτωπη σύγκρουση με την εργοδοσία.

Σε όλη αυτή την πορεία και τις κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν από τα σωματεία της τράπεζας, ο αντιπροσωπευτικός ΣΕΤΠ όχι απλά δε συμμετείχε αλλά ήταν απέναντι. Δεν “ξεπλένεται”  με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για όλη την τράπεζα στις 29/11 στην οποία εννοείται ότι το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ θα είναι στην πρώτη γραμμή καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν για δουλειά με δικαιώματα στην τράπεζα Πειραιώς με αίτημα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ χωρίς αστερίσκους και “συμφωνίες”.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που προκηρύσσονται. Να έχουν ξεκάθαρο στο μυαλό τους ότι ο αγώνας μας πρέπει να στοχεύσει στο business plan της τράπεζας. Κάθε πανηγυρική ανακοίνωση της εργοδοσίας και των οικονομικών οίκων και φυλλάδων έχει περάσει από πάνω μας. Για τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η τράπεζα σήμερα χιλιάδες συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στην ανεργία και παίρνουν και άλλοι τώρα σειρά μέχρι να έρθει και η σειρά του κάθε ένα από εμάς.

Κλείστε τα αυτιά σε όσους  ακόμη και τώρα – και δυστυχώς δεν είναι μόνο ο Σετπ –  αναφέρονται σε «αποτυχημένα επιχειρηματικά σχέδια», «έλλειψη αναπτυξιακού οράματος», «φήμη της Τράπεζας». Τολμάνε ακόμη να πατούν σε 2 βάρκες, αλλά εμείς είμαστε που πνιγόμαστε από αυτό! Υγιής επιχειρηματικότητα για την τράπεζα είναι η κερδοφορία της κι αυτή μας έχει εχθρούς. Τελεία και παύλα! Ή αυτοί ή εμείς! 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ

ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.