Ο καλός ταμίας Χατζηδάκης

(ή αλλιώς η απάτη της ψηφιακής κάρτας)

Ο καλός ταμίας Χατζηδάκης εμφανίζεται στο κατάστημα στις 07.15. Είναι και Hub με 5 μηχανήματα (2 aps, 3 atm), είναι κι η περιοχή δύσκολη για να παρκάρεις, παίρνει κι αυτός τα μέτρα του.

Ο καλός ταμίας Χατζηδάκης μπαίνει στο κατάστημα στις 07.15. ήδη βρίσκονται κι άλλοι μέσα, τους καλημερίζει. Ο ένας μόνο είναι άνευ ωραρίου δηλ. επόπτης(!) ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, οι άλλοι απλά παίρνουν κι αυτοί τα μέτρα τους. Ξεκλειδώνει το μικρό vault, συνεννοείται με τον προϊστάμενο να βάλουν χρόνο στο κεντρικό. Στη συνέχεια Ο καλός ταμίας Χατζηδάκης κάθεται στη θέση του, ανοίγει τον Η/υ του, το cashier, το ice, το equation, όλα μια χαρά δουλεύουν. Κατεβαίνει στο κεντρικό vault, ανεβάζει τα κουτιά των aps, ανοίγει τα atms, παίρνει τις καταθέσεις. Ακόμη είναι 07.25, έχει μπροστά του χρόνο ο καλός ταμίας Χατζηδάκης.

Ξανακατεβαίνουν για την καταμέτρηση, σε 20  υπερεντατικά λεπτά έχουν τελειώσει. Ξανανεβαίνει τρέχοντας, εκκρεμούν τώρα οι εγγραφές της συμφωνίας, μπαίνει στο equation. Ξαφνικά ακούγεται από το βάθος η γλυκιά φωνή της δ/ντριας : «παιδιά είναι παρά τέταρτο μην ξεχάσετε να κάνετε κλοκ ιν». Ο καλός ταμίας Χατζηδάκης ανοίγει την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, βάζει τους κωδικούς του και δηλώνει το κλοκ ιν. Καλού κακού αφήνει κι ένα postit στο πληκτρολόγιο να μην ξεχάσει στις 15.15 να κάνει κλοκ άουτ.

Άλλωστε, έχει ενημερωθεί, οοοόλα τα σωματεία της Τράπεζας, πέντε-έξι-εφτά, δε θυμάται ακριβώς πόσα, παρακολουθούν «από κοντά» την πιστή εφαρμογή του μέτρου για την τήρηση του ωραρίου….

Η μέρα κυλά όπως πάντα, σε κάποια φάση μπορεί και δραπετεύει για 2’ για τη μοναδική κι αναγκαστική επίσκεψη στην τουαλέτα.

Έρχεται το μεσημέρι, τα γνωστά, ανοίγουν τώρα τα aps, παίρνουν τις καταθέσεις. Ο καλός ταμίας Χατζηδάκης δεν αγχώνεται, τουλάχιστο σήμερα δεν έχουν meeting. Και όντως θυμάται στις 15.15, όπως κι όλοι σχεδόν στο κατ/μα -πλην των άνευ ωραρίου εποπτών- κάνει κλοκ άουτ, μη δίνει δικαιώματα να τον πρήζουν. Γύρω στις 16.00 έχει τελειώσει, έχει καταμετρήσει, συμφωνήσει, περάσει επιταγές, εκτυπώσει, σκανάρει, φτιάξει φακέλους. Ο καλός ταμίας Χατζηδάκης έχει ταΐσει τον σκύλο για άλλη μια μέρα, έχει μείνει κι πίτα της ψηφιακής κάρτας εντάξει.

Ήρθε η ώρα να φύγει, τους αποχαιρετά, έχουν μείνει κι αρκετοί ακόμη άλλωστε που τακτοποιούν εκκρεμότητες.

Κι ακούει πάλι τη γλυκιά φωνή της δ/ντριας: «Σε ευχαριστώ πολύ Κωστή μου, καλό απόγευμα»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.