Καλώς ήρθατε… στον κύκλο ομιλιών με τίτλο “Βάζουμε τέλος στις προκαταλήψεις”! Τραπ.Πειραιώς

«Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση της…» Μπ. Μπρεχτ

«Για ένα κομμάτι ψωμί,
δε φτάνει μόνο η δουλειά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
πρέπει να δώσεις πολλά.

Δε φτάνει μόνο το μυαλό σου,
δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
Το πιο σπουδαίο είν’ η ψυχή σου, δικέ μου.
Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.

Θα σου κρεμάσουνε μια μπάλα
και θα τραβιέσαι μ’ αυτήν μέρα νύχτα.
Έχεις κανάλι πολύ να τραβήξεις,
μέχρι να πάψεις να λες “μα τι τρέχει;”
Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.

Για ένα κομμάτι ψωμί,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
θα πιεις φαρμάκια πολλά.

Θα σε πετάνε από δω κι από κει
θα λαχανιάζει η ψυχή σου.
Θα φτύσεις αίμα απ’ το στόμα, δικέ μου.
Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.

Για ένα κομμάτι ψωμί,
θα `χεις ξεχάσει πολλά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
θα `χεις πληρώσει ακριβά.

Και κάποια μέρα θα σε λύσουν,
μα θα φοβάσαι να φύγεις, θα τρέμεις.
Θα σε κλωτσάνε και θα σ’ αρέσει, δικέ μου.
Σαν το σκυλί τους θα σ’ έχουν, δικέ μου,
μα δε θα έχεις ψυχή να το νιώσεις,
θα είναι για σένα αργά.»

Έχει γούστο η διαχρονική αγωνιώδης προσπάθεια των εκμεταλλευτών να εφεύρουν και να πουλήσουν «ιδανικά» του καπιταλισμού και της αγοράς στους εκμεταλλευόμενους, ιδιαίτερα μέσα στους χώρους δουλειάς, γιατί εδώ μέσα είναι που χαλκεύονται οι αλυσίδες μας. Εδώ μέσα θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Εδώ μέσα κυριαρχεί η ασυδοσία του δ/ντικού δικαιώματος.  Εδώ μέσα θέλουν να διαμορφώσουν συνειδήσεις. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να τσεπώσουν και επιδοτήσεις προγραμμάτων Ε.Ε. από χρήματα των φορολογουμένων, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς. 

Έτσι λοιπόν και  τα στελέχη της Δ.Α.Δ παράλληλα με τις γνωστές πρακτικές του συνδικαλιστικού της Ασφάλειας μετεμφυλιακών ετών,  συνδυάζουν και όλο το σύγχρονο οπλοστάσιο πολυεργαλείων της εργασιακής ψυχολογίας και marketing, μοχθώντας καθημερινά να «ντύσουν» επικοινωνιακά ένα σαπισμένο εδώ και χρόνια «προϊόν», προκειμένου να το μοσχοπουλήσουν στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Έχουν ανάγκη να καλύψουν την απανθρωπιά , τον άκρατο κυνισμό και την εκμετάλλευση των σχέσεων παραγωγής με την επίφαση ανθρώπινου στοιχείου!

Ο βίαιος Μετασχηματισμός της εταιρείας, το βάθεμα της εκμετάλλευσης, η σκληρή εντατικοποίηση, οι απολύσεις, οι αποσχίσεις, το κλείσιμο δικτύου, το ξεζούμισμα των εργαζομένων πάνε χέρι-χέρι  με μπόλικη χολυγουντιανή χρυσόσκονη στο εργασιακό πλατό!   

Από τα περιβόητα πρωϊνά με τον CEO και Γενικούς Δ/ντές και τα φεστιβάλ αξιών με selfie videos (αλήθεια ποιός τα θυμάται σήμερα;;) τις έρευνες ικανοποίησης του προσωπικού, τα αποτελέσματα των οποίων ουδέποτε τόλμησαν να ανακοινώσουν , κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.. και κυρίως μείναμε λιγότεροι από τους μισούς στη δουλειά, καταλήξαμε σήμερα σε κύκλο ομιλιών  του προγράμματος EQUAL που στοχεύουν να μας εισάγουν στην έννοια της ισότητας και της καταπολέμησης των προκαταλήψεων, προφανώς και δεν αναφέρονται στις κατά συρροή προκαταλήψεις της τράπεζας απέναντι στους υπαλλήλους της που έχουμε βιώσει στο πετσί μας!!

Έτσι λοιπόν ενημερωνόμαστε ότι η Τράπεζα ΤΩΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΒΛΑΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ, ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ,  ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ,  ΤΗΣ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ, ΤΟΥ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, ΤΩΝ ΦΤΗΝΩΝ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ, ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΙΣΤΑΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ Δ/ΝΣΗ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ GHETTO (Περισσού κ Ταντάλου) με εργαζόμενους Αμεα και μεγαλύτερων ηλικιών και πολλών άλλων ακόμα διαφημίζεται ότι προάγει την ισότητα και καταπολεμά τις προκαταλήψεις!!

Αυτή η εργοδοσία , που στην πράξη έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια αξιοκρατίας με αξιολογήσεις 1 κατ’ εντολή, που έχει οδηγήσει στην ανεργία κατά χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, που έχει οδηγήσει  σε παραίτηση και σε αδιέξοδο εργαζόμενους μονογονεϊκών οικογενειών με σοβαρά προβλήματα υγείας φορτωμένους με δυσβάσταχτα δάνεια ,θέλουν να μας διδάξουν περί ισότητας και καταπολέμησης προκαταλήψεων στους χώρους δουλειάς! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί λέει ο λαός! Έχουν μάλιστα πολύ θράσος να αρθρώνουν κάτι και περί υποχρεωτικής παρακολούθησης μιας ομιλίας. Ένα θράσος, που εξέθρεψε η απουσία παρέμβασης από τα σωματεία, τα οποία οφείλουν να παρέμβουν άμεσα να μπει ένας φραγμός στην πλύση εγκεφάλου των εργαζομένων, που είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει τίποτα. Θα πρέπει μάλιστα να  γυρίσει την πλάτη σε όλα αυτά, που του πλασάρει η Δ.Α.Δ αξιοποιώντας το delete στο πληκτρολόγιό του όσο ακόμα υπάρχει!  Σε αυτόν τον ιδιαίτερα σκληρό ιδεολογικό πόλεμο οι Σύλλογοι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να περάσουν στην αντεπίθεση με τη δύναμη του δίκιου, που έχουν αυτοί που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο απέναντι στα κάθε λογής παράσιτα.  

Γιατί έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία..  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.