ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ. ΔΣ ΣΕΤΑΠ 8/10/2021

Με την είδηση της απόσχισης τμημάτων της Τράπεζας και μεταφοράς 200 συναδέλφων σε θυγατρική να κλείνει 2 εβδομάδες και με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε πλήρες σκοτάδι σχετικά με τις εξελίξεις, συνεχίζονται οι κοινές …”δράσεις” των συλλόγων, των πλειοψηφιών τους δηλαδή αφού οι υπόλοιποι δεν ενημερώνονται για τίποτα.

Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί η αποστολή sms με το περιεχόμενο της επιστολής προς τον CEO από τον πρόεδρο του ΣΕΤΑΠ στον εκπρόσωπο του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για τη συναίνεσή μας υποτίθεται, όταν η παράταξή μας έχει αποκλειστεί από την ενημέρωση και το σχεδιασμό των δράσεων σε όλα τα επίπεδα.

Διάφορες ανακοινώσεις κυκλοφορούν που ενημερώνουν για την εξέλιξη των … παρεμβάσεων, τις επισκέψεις στα κόμματα και τις κοινές περιοδείες ενώ η εργοδοσία μένει στο απυρόβλητο και ετοιμάζει τις κινήσεις της. Είναι χαρακτηριστικό ότι κλιμάκιο των συλλόγων επισκέφθηκε το κτίριο της Μιχαλακοπούλου αλλά όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του υπό απόσχιση τμήματος που βρίσκεται στο ισόγειο, σε εκείνους δεν πήγαν.

Φυσικά στις ενημερώσεις τους, κουβέντα δε λένε για τη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα υπό απόσχιση τμήματα τη Δευτέρα 11/10 με απόφαση των ίδιων των εργαζόμενων και προκήρυξη από το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν.Αττικής και συμμετοχή 70%, κουβέντα δε λένε και για τη συγκέντρωση μπροστά στο Αμερικής που θορύβησε την εργοδοσία, θυμίζοντάς της εποχές RBU.

Εννοείται ότι δε συζητάνε για κινητοποιήσεις αφού οι συνθήκες όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ στο ΔΣ της 8/10 δεν είναι ώριμες ακόμα. Ήδη από το πρωί της 8/10 ο γνωστός από το RBU απεργοσπαστικός μηχανισμός είχε αναλάβει …δουλίτσα καλώντας τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στη στάση και διαδίδοντας ότι θα προκηρυχθεί άλλη στάση πιο…καλή την Πέμπτη που θα συμμετέχουν όλα τα σωματεία και η ΟΤΟΕ. Κατά τη διάρκεια του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ φωτίστηκαν τα πράγματα όταν η ΔΗΣΥΕ ξεκαθάρισε ότι στο σχέδιο δεν υπάρχει συγκεκριμένη κινητοποίηση και η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρότεινε προκήρυξη στάσης για την Πέμπτη. ΄Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συμφώνησε με την προκήρυξη στάσης την Πέμπτη αν αυτή η πρόταση συγκέντρωνε τις ψήφους της πλειοψηφίας και αν ο ΣΕΤΑΠ την προχωρούσε ακόμα και αν τα υπόλοιπα σωματεία δεν Ακολουθούσαν. Η ΔΗΣΥΕ με τίποτα δε συμφωνούσε να προκηρυχθεί κινητοποίηση ενώ και η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τα …δίπλωσε γιατί δεν ήθελε να προχωρήσει ο ΣΕΤΑΠ μόνος του στην κινητοποίηση.

Ακολούθησε ένας τραγέλαφος στην ψηφοφορία όπου η ΔΗΣΥΕ ήθελε σώνει και καλά να ψηφιστεί η χωρίς ουσία και περιεχόμενο κοινή δράση των σωματείων (κοινή ανακοίνωση, επισκέψεις στα κόμματα, συνέντευξή τύπου, περιοδείες και τίποτα άλλο) ενώ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΔΑΚΕ έβαλαν δίπλα στο πλαίσιο του… τίποτα και την πρόταση για στάση εργασίας την Πέμπτη με όλους τους υπόλοιπους συλλόγους και την ΟΤΟΕ (λες και μπορείς να τους εξαναγκάσεις) έτσι για το ξεκάρφωμα θα πούμε εμείς. Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποχώρησε από τη διαδικασία αφού είχε καταθέσει στα πρακτικά ολοκληρωμένη πρόταση που περιελάμβανε και τη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11/10 που ήδη είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι και είχε προκηρύξει το Κλαδικό Σωματείο ΧΠΣ.

Τώρα ο αρθρογράφος της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ πώς είδε ότι ΟΛΕΣ οι παρατάξεις ψήφισαν το πλαίσο της ΔΗΣΥΕ και του …διέφυγε και ότι αποχώρησε το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ θα σας γελάσουμε. Μπορεί η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να θέλει να πατάει σε δύο βάρκες, σε αυτή που της έχει εξασφαλίσει την απόσπαση στο ΣΕΤΑΠ, περιοδείες, δυνατότητα επαφής με τους συναδέλφους και ότι σημαίνει αυτό, αλλά και σε αυτή της “αγωνιστικής”, “αριστερής” παράταξης ή όπως θέλει ας το πει ο καθένας, αλλά δε γίνεται. Ήδη το γεγονός ότι αποδέχτηκε τη θέση του ταμία που το ΔΣ (με τις ψήφους ΚΑΙ της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ) έχει αποφασίσει ότι σε αυτή τη θητεία ανήκει στη ΔΑΚΕ δείχνει τη συμμετοχή στην πράξη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο σχέδιο της ΔΗΣΥΕ να έχει όποιους θέλει στο ΣΕΤΑΠ ανεξάρτητα από την ψήφο των συναδέλφων, το καταστατικό του σωματείου και την επί δεκαετίες πρακτική του ΣΕΤΑΠ για αντιπροσωπευτικά προεδρεία.

Η επιλογή της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα κριθεί από τους συναδέλφους εν καιρώ, μέχρι τότε όμως την καλούμε να μην ψεύδεται στα άρθρα της όταν αναφέρεται στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για να καλύψει τη δική της στάση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.