ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 11/10 ΣΤΙΣ ΥΠΟ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Στάση εργασίας στην Αττική και συγκέντρωση στα γραφεία της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα πραγματοποίησαν το μεσημέρι (12 μ. – 3.15 μ.μ.) εργαζόμενοι της τράπεζας στις υπό απόσχιση υπηρεσίες της τράπεζας ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για μεταφορά τους σε νέα θυγατρική εταιρεία. Τη στάση εργασίας είχε προκηρύξει το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο κτίριο της τράπεζας στον Περισσό.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα υπό απόσχιση τμήματα στην Αττική έφθασε το 70% παρά το γεγονός ότι αμέσως μετά την απόφασή της συνέλευσής τους και την προκήρυξη της κινητοποίησης η εργοδοσία και οι ηγεσίες των επιχειρησιακών σωματείων έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας. Αυτές οι ηγεσίες των Σωματείων παρότι γνωρίζουν εδώ και μέρες για την απόσχιση όχι μόνο δεν μπήκαν μπροστά για να οργανώσουν τον αγώνα τους, αλλά καλλιεργούν κλίμα αναμονής και εφησυχασμού με διάφορα προσχήματα με αποτέλεσμα η διοίκηση να κερδίζει πολύτιμο χρόνο για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Ο αγώνας μόλις ξεκίνηαε…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.