ΕΝΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Σ.Ε.Τ.Π) – ΔΗΣΥΕ

Τι πετύχαμε αυτά τα «δίσεχτα» χρόνια για τους μεγαλομετόχους της τράπεζας!

 • Δεν προχωρήσαμε καθόλου το θέμα της ενοποίησης των Συλλόγων. Δεν συνηθίζουμε να μοιραζόμαστε εμείς τις «καρέκλες» μας με άλλους. Έτσι έχει και το αφεντικό το κεφάλι του ήσυχο, ούτε έχουμε άλλες παρατάξεις και ανεπιθύμητους να μπερδεύονται στα πόδια μας. Προστατεύσαμε αποτελεσματικά την αγαστή συνεργασία μας με την εργοδοσία και τη Δ.Α.Δ.!
 • Υποβαθμίσαμε ως εκεί που δεν παίρνει τη λειτουργία των οργάνων του Συλλόγου. Ως πλειοψηφία του 87% !! κάναμε ότι θέλαμε και δεν δίναμε λογαριασμό σε κανέναν. Το Καταστατικό του Συλλόγου το κάναμε κουρελόχαρτο. Ειδικά με την πανδημία μας ήρθε κουτί: αρχές Φεβρουαρίου 2020 έγινε το πρώτο Δ.Σ.της χρονιάς και το επόμενο 28 Ιουλίου! Να τα βλέπει η εργοδοσία και να τα εκτιμάει αυτά…
 • Συνεργαστήκαμε με την εργοδοσία στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και στην απαγόρευση εισόδου σε ανεπιθύμητους συνδικαλιστές και παρατάξεις. Σε αντάλλαγμα η Δ.Α.Δ εξασφαλίζει στην παράταξή μας πάντα την είσοδο στους χώρους δουλειάς και με ραντεβού για επισκέψεις στο δίκτυο και με διευθυντές σε ρόλο αβανταδόρου. Έτσι και στις πρώτες κινητοποιήσεις του RBU, οι πιο έμπιστοι στον εργοδότη από μας,  επισκεφτήκαμε το κτήριο Μεσογείων με στόχο την Απεργοσπασία! Η σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, παράλληλα με εργασιακή ειρήνη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων του αφεντικού μας χωρίς κοινωνικούς κραδασμούς και αμφισβητήσεις!    
 • Διαχειριστήκαμε με ρεαλισμό τη διάλυση του RBU μακριά από επαναστατικές κορώνες και μαξιμαλιστικές απαιτήσεις! Στείλαμε πάνω από 500 μέλη του ΣΕΤΠ ως προίκα στην Intrum! Με απλή προφορική παρότρυνση, χωρίς καν να χρειαστεί να το διατυπώσουμε στο χαρτί! Αυτό θα πει μαστοριά εργατοπατέρα με πείρα!  Όταν η τράπεζα έκανε κουρελόχαρτο τη Συμφωνία μας περί εθελοντικής  μετάβασης στην Intrum και με ατομικά ραντεβού εκβίαζε, απειλούσε, μετακινούσε και απέλυε εργαζόμενους, εμείς διακριτικά με σύνεση, βγάλαμε την ουρά μας απ’ έξω και δείχναμε τη διέξοδο του συμβιβασμού με την εθελουσία, την Intrum και την ανεργία. Ακόμα κι όταν μείναμε με τον μουντζούρη των απολύσεων στα χέρια, που είχαν να γίνουν από τη χούντα στον κλάδο, δεν τα χάσαμε! Δεν το βάλαμε  με κάτω! Να ‘ ναι καλά κι η γραμματέας του υπουργείου «έβαλε το χεράκι της»  να νουθετήσει, να «εξηγήσει» στους εργαζόμενους, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός και να τελειώνουμε.
 • Δεχτήκαμε να διαλυθεί το Ταμείο Εφάπαξ εγγυημένων παροχών, να δοθούν πετσοκομμένες ρευστοποιήσεις και ανοίξαμε το δρόμο στην τράπεζα να δημιουργήσει ένα νέο Τ.Ε.Α χωρίς καμιά εγγύηση παροχών στα μέτρα και στα συμφέροντα των στελεχών της.
 • Πετύχαμε μέσα από Επιχειρησιακή ΣΣΕ να μειώσουμε τις εισφορές της τράπεζας στο Αποταμιευτικό Πρόγραμμα Τέκνων από 40€ στο 22€
 • Ουδέποτε διεκδικήσαμε την εφαρμογή και ένταξη όλων στην Επετηρίδα, να γίνουν Προαγωγές, να δοθούν αναπροσαρμογές στα επιδόματα Βαθμού και την καταβολή αναδρομικών σύμφωνα με τον Οργανισμό Προσωπικού. 
 • Ουδέποτε κάναμε μια καταγγελία στο Σ.Ε.Π.Ε κατά του εργοδότη για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Δεν είναι καιροί να μπαίνει σε έξοδα, να σηκώνουν οι από κάτω κεφάλι για ψύλλου πήδημα (όπως ωράρια και άλλα τέτοια παρωχημένα) κι άντε να τους μαζέψεις μετά.  
 • Αποδεχτήκαμε και συμφωνήσαμε Νέο Σύστημα Αξιολόγησης. Λύσαμε έτσι τα χέρια της τράπεζας να κάνει ότι γουστάρει πιέζοντας για στόχους με βάση τα επιχειρηματικά της πλάνα. Οι άσσοι έπεφταν σαν το χαλάζι κι εμείς κάναμε χάζι! Με την στάση μας ανοίξαμε το δρόμο στην τράπεζα να εισάγει και καινοτόμα φρούτα της Δ.Α.Δ όπως το J.F.M. που καταργούν ολόκληρα τμήματα στην ουσία του Οργανισμού Προσωπικού μέχρι και την οριστικό ξήλωμά του.
 • Υπογράψαμε Επιχειρησιακές ΣΣΕ,  που όχι μόνον δεν αναπλήρωναν εισοδηματικές απώλειες προηγουμένων ετών, αλλά μείωναν και υφιστάμενες παροχές στο όνομα της δήθεν ομογενοποίησης. Εκεί να δεις τέχνη και μαστοριά στη διαχείριση του ρουσφετιού! Με μηδενικό κόστος για τον εργοδότη να πουλάς «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους ψηφοφόρους (βλέπε ασφαλιστήριο υγείας ΝΝ.)! 
 • Επίσης επί των ημερών μας μπήκε και οριστική ταφόπλακα στα τελευταία ψήγματα παροχών του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ (κατασκηνωτικό, καθεστώς αναρρωτικών αδειών κλπ.) χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη κι ας έχουν οι εργαζόμενοι πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά τους σε εισφορές!
 • Τέλος, όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας «την πάπια» και σιγοντάροντας  στα προγράμματα  εθελούσιων αποχωρήσεων θεωρούμε ότι έχουμε συνεισφέρει ουσιαστικά στο στόχο της συρρίκνωσης του δικτύου και στο δύσκολο στόχο να μειωθεί το προσωπικό αναίμακτα μειώνοντας το λειτουργικό κόστος για την τράπεζα κάθε χρονιά, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στα οικονομικά αποτελέσματά της ακόμα και κάθε εξάμηνο.
 • Να λοιπόν γιατί η Συλλογική Ενότητα κι η ΔΗΣΥΕ είναι ο μοναδικός εγγυητής της κερδοφορίας της τράπεζας. Είναι η παράταξη που με πείρα δεκαετιών στο κίνημα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στέκεται με υπευθυνότητα και αφοσίωση διαρκώς στο πλάι της τράπεζας ειλικρινά και ουσιαστικά ιδιαίτερα και στους δύσκολους καιρούς. 

Τούτο λοιπόν είναι το έργο της Συλλογικής Ενότητας  στο ΣΕΤΠ, που τον καθιστά πολυεργαλείο της διοίκησης της τράπεζας. Η λίστα δεν έχει τελειωμό και το συνολικό οικονομικό όφελος για την τράπεζα είναι ανυπολόγιστο σε βάρος της τσέπης των εργαζομένων. Εκεί επάνω ακριβώς «πατάει» η επιθετικότητα και  η ασυδοσία της τράπεζας που κλιμακώνεται.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.