ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ, ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με το κλείσιμο των Καταστημάτων των τραπεζών και την τύχη των εργαζόμενων σε αυτά, σύμφωνα με αυτά που είπε ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ.Ζαβός, η Τράπεζα σχεδιάζει να “δώσει” τραπεζικές συναλλαγές σε εμπορικά καταστήματα δηλαδή θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις και καταθέσεις οι πελάτες στα ταμεία των super market κλπ καταστημάτων και να συνεχίσει τη λειτουργία κινητών συνεργείων, ενδεχομένως μέχρι να συνηθίσουν οι πελάτες τη νέα πραγματικότητα.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει μια τέτοια εξέλιξη για τις θέσεις εργασίας μας, τους μισθούς μας και το μέλλον του κλάδου γενικότερα. Τα μέτρα που θα έπρεπε να πάρουν τα σωματεία από ΧΘΕΣ δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Δεν είναι ώρα για συμφωνίες αλλά για οργάνωση των εργαζόμενων να αντιμετωπίσουν αυτό που σχεδιάζεται. Από ότι γνωρίζουμε αν και πολλοί συνάδελφοι από τα καταστήματα που έκλεισαν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη στελέχωση των “κενών” ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί αλλά και τα κενά που έτσι κι αλλιώς έχουν προκύψει από την “εθελούσια” δεν καλύπτονται από εκείνους. Επιπλέον ήδη ξεκίνησαν οι απολύσεις στο κτίριο του Περισσού από τους συναδέλφους της PDS με αιτιολογία την μη ύπαρξη εργασιών. Αυτή η κατάσταση θα επεκταθεί παντού, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Η ανοχή των σωματείων μόνο ως συνειδητή συνενοχή μπορεί πλέον να εκληφθεί. Άμεσα να προχωρήσει η οργάνωση σχεδίου αντεπίθεσης των εργαζόμενων, όλων, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Και για να μην μπλέκουμε πάλι με το “βολικό” μη συντονισμό των 6 σωματείων ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.