ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΕΤΑΠ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ … ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Στην συνεδρίαση του Προεδρείου του ΣΕΤΑΠ το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις για την οργάνωση της αντεπίθεσης απέναντι στην προσπάθεια της τράπεζας να καθιερώσει την απόλυση όσων εργάζονται σε καταστήματα και υπηρεσίες που κλείνουν:

  • Τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας, για να απαντήσει η κυβέρνηση-ιδιοκτήτης πλέον της Τράπεζας αν συμφωνεί με το κλείσιμο των καταστημάτων που αφήνει χωρίς τράπεζα νησιά και χωριά σε όλη τη χώρα και τις απολύσεις δεκάδων τραπεζοϋπαλλήλων μέσα στην πανδημία.
  • Προσφυγές στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας ατομικά για τον κάθε εργαζόμενο από τους 140 με τα ιδιαίτερά τους χαρακτηριστικά: οικογενειακή κατάσταση, πότε και γιατί βρέθηκαν στο κατάστημα που κλείνει, πότε και γιατί κάποιοι σώθηκαν από αυτά, θέματα υγείας, κενά στα διπλανά καταστήματα κλπ.
  • Δυναμικές παρεμβάσεις σε καταστήματα των εκλεγμένων συνδικαλιστών με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των νομαρχιακών παραρτημάτων της ΟΤΟΕ. Να ενημερωθεί και το κοινό για τις μεθοδεύσεις της Τράπεζας. Για το λόγο αυτό να βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση όλα τα όργανα
  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΑΠ, διαδικτυακά, και μέχρι να καταστεί αυτό εφικτό, τηλεδιάσκεψη με το σύνολο των συναδέλφων που βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο της εργοδοσίας.
  • Επικοινωνία με τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές στις περιοχές των καταστημάτων που κλείνουν για την άσκηση πίεσης ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων.
  • Κλιμάκωση με απόφαση συμμετοχής στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου προσθέτοντας στο διεκδικητικό πλαίσιο το αίτημα του χώρου για ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Ο σχεδιασμός της πλειοψηφίας του ΣΕΤΑΠ προς το παρόν είναι μόνο ο συντονισμός με την ΟΤΟΕ και η αναμονή της συνάντησης ΟΤΟΕ-Τράπεζας και μετά βλέπουμε. Η διάσπαση των εργαζόμενων της Πειραιώς είναι πράγματι τεράστιο πρόβλημα. Η λύση όμως δεν είναι η αναμονή για το συντονισμό από την ΟΤΟΕ, ούτε να πάμε 6 σωματεία στα κόμματα και τη Διοίκηση κάθε φορά και μετά να προσπαθεί ο ένας να ξεπεράσει τον άλλο στο χαρτοπόλεμο των εξωδίκων και των ανακοινώσεων. Όποιος όμως έχει πραγματικό πρόβλημα δεν περιμένει το… συντονισμό παίρνει πρωτοβουλία ενοποίησης των σωματείων, όποιων θέλουν για να δώσει λύση στο πρόβλημα. Να πάρει λοιπόν ο ΣΕΤΑΠ πρωτοβουλία ενοποίησης των σωματείων ΤΩΡΑ μέσα στην κρίση, διαφορετικά η αναμονή του …. συντονισμού θα είναι για άλλη μια φορά βούτυρο στο ψωμί της Διοίκησης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.