ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 2020: ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ;

Ενημέρωση για το νέο VES.

Please respond

Ένα mail, μισή φράση, μία πρόσκληση για άλμα στο κενό. Θα μπορούσε να γράφει ειλικρινέστερα: στον αγύριστο και βγάλτα πέρα μόνος σου, έχεις ατομική ευθύνη.

Και όμως ήδη εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχουν «προσκληθεί» σε συναντήσεις για το πρόγραμμα παραιτήσεων της τράπεζας, μία μόνο μέρα αφού αυτό ανακοινώθηκε, και χωρίς ποτέ να έχουν υπονοήσει ότι τους ενδιαφέρει. Τόσο εθελοντικό!

Συνάδελφοι, το Αγωνιστικό Μέτωπο ποτέ δε μάσησε τα λόγια του: η εθελούσια σημαίνει ανεργία γι’ αυτόν που την παίρνει και ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση για εκείνους που μένουν πίσω. Επιβεβαιωθήκαμε κατ’ επανάληψη ότι Η «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ» ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Στους τόσους και τόσους σοβαρότατους λόγους λοιπόν να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας έχουμε πλέον και άλλον έναν: ένας αληθινός οδοστρωτήρας νομοθετημάτων, ΠΝΠ, ΦΕΚ που στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει συντρίψει εργασιακά δικαιώματα, έχει καταργήσει συμβάσεις εργασίας, αμοιβές, ωράρια. Σε ποια «αγορά εργασίας» θα βγει κάποιος που παραιτείται;;

Επειδή λοιπόν, όλα αυτά τα κατανοητά είναι γνωστά στη Διοίκηση, και δεν αναμένει «αυτόβουλες» παραιτήσεις που να ικανοποιούν το προσδοκώμενο μέγεθος συρρίκνωσης του προσωπικού, έχει βγάλει από το συρτάρι της και πάλι τα αλήστου μνήμης (από την εποχή του Rbu) ατομικά ραντεβουδάκια ξεμοναχιάσματος: – θα κλείσει το κατάστημά σου, – δεν ταιριάζεις στο προφίλ της τράπεζας, – καταργείται ο ρόλος σου κ.ο.κ.μέχρι να περάσει ο εκβιασμός της.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ:

Μετά την ομοβροντία ανακοινώσεων και τις «αυστηρές» προειδοποιήσεις προς την Διοίκηση να μην προχωρήσει σε πιέσεις κι εκβιασμούς, τώρα που η τράπεζα ήδη τους υλοποιεί, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ; Καινούριο χαρτοπόλεμο επιστολών κερδίζοντας χρόνο για λογαριασμό της τράπεζας να «παραιτεί» καθημερινά συναδέλφους μας;

Συνάδελφοι, τουλάχιστον τα Δ.Σ. των 7 σωματείων, με ευθύνη των πλειοψηφιών, θα έπρεπε ήδη να έχουν στρατοπεδεύσει στη Διοίκηση απαιτώντας να καταργηθεί άμεσα αυτή η άθλια διαδικασία των ραντεβού, και να σχεδιάζουν την επόμενη κινητοποίηση.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο προτείνει και καλεί τα Δ.Σ. άμεσα:

  • Να πάρουν απόφαση και να βγάλουν ανακοίνωση καλώντας τα μέλη τους να μη συμμετάσχουν σε μία διαδικασία εξαναγκαστικών παραιτήσεων, που άλλωστε δεν είναι υποχρεωμένα.
  • Να αποφασίσουν κινητοποίηση στην έδρα της Διοίκησης.

Λέμε

ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ» ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.