13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Στέλνουμε μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε την κατάσταση που διαμορφώνει η αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της Κυβέρνησης. Να πληρώσουν τώρα κράτος και εργοδοσία για την ουσιαστική προστασία του λαού και των εργαζομένων.

Να σταματήσει η Κυβέρνηση να εκβιάζει με το νέο δίλλημα «αυτοπροστασία ή καραντίνα». Να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό που έχει δείξει μεγάλη αυτοθυσία και ευθύνη όλο αυτό το διάστημα, το οποίο η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε για να πάρει μέτρα.

Δεν άκουσε και δεν ακούει τις φωνές των υγειονομικών για την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία. Συνεχίζει να αγνοεί τις φωνές εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών που διεκδικούν σχολεία ασφαλή και καθαρά.

Άφησε ανεξέλεγκτους τους μεγαλοεργοδότες και τους βιομηχάνους που δεν τηρούν ούτε τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα τα δεκάδες κρούσματα σε εργοστάσια, κλινικές και γηροκομεία. Αφήνει εντελώς εκτεθειμένους τους εργαζόμενους που καθημερινά στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να φτάσουν στη δουλειά τους.

Να πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου που βρίσκουν την ευκαιρία εν μέσω πανδημίας να υλοποιούν τα αντεργατικά τους σχέδια και την ίδια στιγμή φέρνουν στα μέτρα τους τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία (που κάνει «εισπρακτική δουλειά») απαγορεύονται οι άδειες και αν – κατ’ εξαίρεση – εγκριθεί κάποια, ο εργαζόμενος υποχρεούται να χρεωθεί 3 επιπλέον άδειες από την κανονική του και επιπλέον να επιστρέψει με τεστ πληρωμένο από την τσέπη του.

Σε ορισμένα καταστήματα τραπεζών δεν τηρείται ούτε ο ελάχιστος προβλεπόμενος αριθμός εργαζομένων και πελατών ανά κατάστημα. Σε εταιρεία, θυγατρική τράπεζας, που εφαρμόζεται η υποχρεωτική τηλεργασία, κάνουν τα τεστ επιλεκτικά σε όσους επιστρέφουν από άδεια, με βάση τις ανάγκες του τμήματος. Αν οι ανάγκες είναι μεγάλες, αυτόματα εκλείπει και η ανάγκη του να γίνονται τεστ! Σε μεγάλη εταιρεία του κλάδου, εν μέσω πανδημίας, μειώνουν τα υπηρεσιακά λεωφορεία και τις υπηρεσίες καθαριότητας

Οι τραπεζίτες, παράλληλα με την εκτεταμένη χρήση τηλεργασίας, συνεχίζουν να διώχνουν σωρηδόν τραπεζοϋπάλληλους με προγράμματα «εθελουσιών» και αποσχίσεις, τα οποία χειροκροτούνται απ’ τον εργοδοτικό συνδικαλισμό του κλάδου. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας μάλιστα, είναι βούτυρο στο ψωμί τους, αφού θα απαλλάξει τις τράπεζες από μεγαλύτερο όγκο «προβληματικών δανείων» μέσα από χιλιάδες πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

·         ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

·         ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΝΠ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Αυτή την περίοδο οι εργοδότες έχουν ξεσαλώσει! Αναστολές συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, απολύσεις σε συνδυασμό με τα διάφορα προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές που τους χαρίζει απλόχερα η Κυβέρνηση. Στόχος τους να φορτώσουν και αυτή την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.

13 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.30μμ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6μμ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΜΑΣ, ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.