J.F.M : ΟΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΕΤΠ ΩΣ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ ΤΟΥ ΒΕΖΥΡΗ*.

«Φάτε και πιείτε δραγουμάνοι
τώρα που όλα είναι για τα σας.
Έτσι ορίζει το φιρμάνι
κι ο πολυχρονεμένος σας Πασάς.

Κι όσο για μας σ’ ένα καλύβι
γεια σου Τζαβέλα, γεια σου Γέρο του Μοριά
βράδυ-πρωί θα λιώνουμε μολύβι
για την τιμή και για τη λευτεριά.» Λ.Κηλαηδόνης, Λ.Παπαδόπουλος

Μετά τη δήθεν Συλλογική Διαπραγμάτευση της τράπεζας με τη συνδικαλιστική θυγατρική της, τον ΣΕΤΠ, και την υπογραφή άλλης μιας Επιχειρησιακής ΣΣΕ της κοροϊδίας, κι ενώ η Τράπεζα αυθαιρετεί σε όλα τα επίπεδα εφαρμόζοντας ό,τι αντεργατικό γουστάρει, πλασάροντάς το ως καινοτόμο και νέο όπως π.χ. το περιβόητο JFM , η πλειοψηφία του ΣΕΤΠ, που είχε ήδη εδώ και καιρό χρεωθεί από τη τράπεζα στο ρόλο του Χατζηαβάτη, αισθάνθηκε την ανάγκη να εξελιχθεί και να μπει και σε νέο ρόλο ως επαγγελματίας δραγουμάνος του Βεζύρη.

Αντί λοιπόν να απαιτήσει να αποσυρθεί το JOB FAMILY MODEL όχι μόνο γιατί ουδέποτε συζητήθηκε από τη Διοίκηση με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων, αλλά και γιατί θίγει κεκτημένα δικαιώματα και τον ίδιο τον πυρήνα του Οργανισμού Προσωπικού, ήρθε να επικοινωνήσει με ανακοίνωση, ενδεχόμενα για να μας «μεταφράσει» στα ελληνικά τα φραγκολεβαντίνικα της τράπεζας και να μας εξηγήσει αυτά, που μας έχουν ήδη πιπιλίσει το μυαλό τα στελέχη της τράπεζας σε όλα τα επίπεδα.

Συνάδελφοι, έχουμε αρκετή πείρα και κριτήρια. Δεν είναι μόνο τα αργά αντανακλαστικά, αλλά και στο δια ταύτα πως οφείλει να αντιδράσει ένα Σωματείο, όταν αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί απλά το ντεκόρ στα φιρμάνια της Δ.Α.Δ και που θέλει να το παίξει «Σύλλογος όλων»!

Για μια ακόμα φορά φαίνεται περίτρανα το μεγάλο συνδικαλιστικό κενό, που έχουμε και αποδεικνύεται ότι οι ΜΚΟ ,που κατ’ ευφημισμό ονομάζονται Σύλλογοι, είναι στην ουσία ανύπαρκτοι και περιττοί, αν είναι να μας αναλύουν εκ των υστέρων τις αντεργατικές ενέργειες της τράπεζας.

Με διαπιστώσεις, παρατηρήσεις, επισκέψεις στο κτήριο Αμερικής και υπομνήματα η εργατική αριστοκρατία του ρουσφετιού προσπαθεί να δικαιολογήσει την καρέκλα και το βόλεμα. Βέβαια, μερίδιο ευθύνης βαρύνει και τους συναδέλφους, που με τη ψήφο τους αναδεικνύουν εκλεγμένους συνδικαλιστές σε τέτοιους ρόλους σε βάρος των δικαιωμάτων τους.

Μήπως είναι ώρα να προβληματιστούμε τι σωματείο έχουμε ανάγκη και θέλουμε στην τράπεζα Πειραιώς;

Μήπως είναι ώρα να πάψουμε να ανεχόμαστε τους εργατοπατέρες να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;

Μήπως είναι ώρα να αναβαθμίσουμε τη συμμετοχή όλοι μας στα συνδικαλιστικά πράγματα;

Φτάνει πια η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία . Φτάνουν πια οι απώλειες δικαιωμάτων και το ξήλωμα κατακτήσεων του κλάδου, που είχαν κερδηθεί με σκληρούς απεργιακούς αγώνες.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ

ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

Υ.Γ.1 *Σημ. Την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας ο δραγουμάνος ήταν σημαντικό αξίωμα και οι Φαναριώτες που το κατείχαν συνήθως, δεν ήταν απλοί μεταφραστές. Ήταν έμπιστα άτομα προς τον Σουλτάνο και είχαν άποψη στα ζητήματα της διπλωματίας

Υ.Γ 2. Κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει να ανοίξει η κουβέντα και να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για συγκεκριμένες εργοδοτικές παρατάξεις και Συλλόγους σφραγίδες , που πέραν των αποσπάσεων,  καρπώνονται συνδικαλιστικά επιδόματα και επιδόματα βαθμού των εργατοπατέρων μέχρι βαθμό Υποδ/ντή !  

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.