ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ….ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ

Με το χώρο μας να βαρύνεται από τις 24 απολύσεις συναδέλφων μας που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν πως εξαϋλώθηκαν, για άλλη μια φορά ξεκίνησε ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των σωματείων για την υπογραφή της Επιχειρησιακής ΣΣΕ που παρεμπιπτόντως έχει λήξει εδώ και μήνες.

Για άλλη μια φορά ο ΣΕΤΠ με ένα πλαίσιο αιτημάτων που δε συζητήθηκε ούτε στο δικό του Διοικητικό Συμβούλιο πηγαίνει μόνος στις διαπραγματεύσεις, στις οποίες εννοείται ότι συμμετέχουν εκπρόσωποι μόνο της πλειοψηφούσας παράταξης για να παρουσιάσει, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, στην ετήσια απολογιστική συνέλευση του συλλόγου την ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία που μετά από ΣΚΛΗΡΕΣ διαπραγματεύσεις κατόρθωσε: μια επιχειρησιακή με πολλά βραβεία, λίγες έξτρα άδειες, επιδότηση καρτών και διάφορες επιτροπές που δήθεν θα συζητήσουν και θα βελτιώσουν τα προγράμματα υγείας, αρωγής τέκνων, συνταξιοδοτικό κλπ. και που ποτέ δε λειτουργούν. Να θυμίσουμε ότι πούλησαν το πρόγραμμα εφάπαξ της Πειραιώς για ένα ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης που ακόμα δεν το είδαμε.

Βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το φετινό πλαίσιο αιτημάτων αφού διεκδικεί και οικονομικά αιτήματα πχ κάποια επιδόματα ευθύνης, μερική αναπλήρωση απωλειών κλπ. Κουβέντα για την κάλυψη οδοιπορικών συναδέλφων που μετακινούνται καθημερινά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους, για το σύστημα αξιολόγησης που είναι δομημένο πάνω στην ατομική στοχοθεσία απροκάλυπτα, για τις άδειες που είναι συνδεδεμένες με την πυξίδα του καταστήματος και εκβιάζονται οι συνάδελφοι να τις εξαντλήσουν για να “ανέβει” το κατάστημα, για τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας. Κουβέντα για την εφαρμογή του Οργανισμού Προσωπικού που είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος ομογενοποίησης του προσωπικού και περιορισμού του αχαλίνωτου διευθυντικού δικαιώματος.

Και ενώ η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΠ αν και έχει ανακοινωθεί εξακολουθεί να είναι αβέβαιη λόγω της κατάστασης, οπότε το σενάριο της θριαμβευτικής παρουσίασης της ΕΣΣΕ στο …φιλοθεάμον κοινό βαίνει προβληματικό, έρχεται και η ανακοίνωση του ΣΕΤΠ να ταράξει τα νερά ότι τάχα δεν τα βρίσκουν και θα συνεχίσουν τον …αγώνα των τριών-τεσσάρων εκπροσώπων στο τραπέζι συνεδριάσεων στη ΔΑΔ για να πειστεί η άλλη πλευρά. Δε θα μας κάνει εντύπωση αν το μόνο που πετύχουν είναι η ΗΔΗ ανακοινωμένη από τη Διοίκηση επιβράβευση για την αυτοθυσία των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια της πανδημίας που θα τη ντύσουν με το μανδύα της ΕΣΣΕ πασπαλισμένη και με μερικά βραβεία για γαρνιτούρα. Για ποιον άλλο λόγο να θέλει κάποιος μια ΗΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΜΕΝΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ να βαρύνει το κόστος της Επιχειρησιακής;

Και έρχονται και τα άλλα σωματεία, ο ΣΕΤΑΠ μόνιμος κολαούζος του ΣΕΤΠ και οι υπόλοιποι ως … διακριτική αντιπολίτευση με επικεφαλής του ΣΕΥΤΠΕ να διεκδικήσουν ένα ρόλο σήμερα, μήνες μετά την ανακοίνωση του πλαισίου από το ΣΕΤΠ και τη λήξη της ΕΣΣΕ, χωρίς να έχουν συνεδριάσει τα Διοικητικά τους Συμβούλια για να αποφασίσουν πλαίσιο όχι μόνο αιτημάτων αλλά και μορφές διεκδίκησης γιατί η εργοδοσία δεν πείθεται στα τραπέζια των διαλόγων αλλά μόνο όταν έχει απέναντι κίνημα ισχυρό και οργανωμένο.

Και για άλλη μια φορά και ενώ είμαστε στο σημείο μηδέν, χωρίς ΕΣΣΕ, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο παντού, με συναδέλφους να δουλεύουν χωρίς ωράριο από τα σπίτια τους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με πιέσεις για λήψη κανονικών αδειών για να πρασινίσουν οι πυξίδες και για πωλήσεις με οποιοδήποτε κόστος τα σωματεία μιλάνε για συμπράξεις και συναντήσεις ενώ αυτό που θα έπρεπε να συζητάνε είναι η ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ.

Για να μην μπορεί ο ΣΕΤΠ να πηγαίνει μόνος του στις διαπραγματεύσεις και για να μην κρύβονται πίσω από την αντιπροσωπευτικότητα του ΣΕΤΠ ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ 6 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΥΓ Περιμένουμε να δούμε στην νέα ΕΣΣΕ να διατυπώνεται για άλλη μια φορά η βούληση εργοδοσίας και ΣΕΤΠ περί μη απολύσεων…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.