ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΜ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αθήνα, 28/2/2020

Προς τα ΔΣ των Συλλόγων

ΣΕΤΠ, ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΣΥΓΤΕ, ΠΡΩΗΝ ΕΤΒΑ

Συνάδελφοι,

Η Τράπεζα με αφορμή το κρούσμα προσβολής συναδέλφου που εργάζεται στο κτίριο Αμερικής 4 από τον κορονοϊό, προχωράει όπως η ίδια δήλωσε σε λήψη μέτρων, κάποια από τα οποία προφανώς προβλέπονται από το γενικότερο σχέδιο περιορισμού και καταπολέμησης του ιού, αλλά και κάποια ξεπερνούν τα όρια κατά τη γνώμη μας, προβλέποντας 14 ημέρες εργασίας από το σπίτι.

Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε για πολλούς λόγους να ξεκινήσει μια τέτοια “φάμπρικα” τηλεργασίας επί της ουσίας στην Τράπεζα, που μπορεί να πάρει ανυπολόγιστες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο μέλλον, με τις εξελίξεις που γνωρίζουμε ότι έρχονται.

Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τα προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων, που τέτοια χειρίζεται το HR, να είναι προσβάσιμα από οικιακούς υπολογιστές και δίκτυα.

Είναι άλλο η Τράπεζα να μεταφέρει εργασίες σε διαφορετικά κτίρια (που και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει μετά την εμπειρία των κινητοποιήσεων) και άλλο να μεταφέρει εργασίες στα σπίτια των εργαζόμενων.

Τα σωματεία του χώρου πρέπει να παρέμβουν άμεσα στη Διοίκηση αλλά και στην Επιθεώρηση Εργασίας αν χρειαστεί για να σταματήσει αυτό το σχέδιο. Οι συνάδελφοι που για την προστασία τους δεν πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους να πάρουν ειδική άδεια και να μείνουν στο σπίτι τους όσο χρειαστεί, χωρίς να εργάζονται Αν επιβάλλεται απλά η εκκένωση ενός κτιρίου, να μεταφερθούν οι εργασίες σε άλλο κτίριο.

Για το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Καρυώτη Ήβα Κονόρτος Μιχάλης Τζιώκας Δημήτρης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.