Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Ή ΑΥΤΟΙ  Ή ΕΜΕΙΣ

Τα μαύρα Χριστούγεννα που υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους τους τα επιστρέφουμε

Είναι οι πρώτες μαζικές απολύσεις που γίνονται σε τράπεζα εδώ και δεκαετίες. Αν η τράπεζα (ελέγχεται από κυβέρνηση, Τράπεζα Ελλάδας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.λ.π.) έχει το «ελεύθερο» να απολύει, πόσο πιο «ελεύθερη» είναι η Intrum, να απολύει όποτε θέλει, όσους θέλει, όπως θέλει; Άλλωστε και οι δύο προσλαμβάνουν φθηνό, ευέλικτο προσωπικό.

Η διοίκηση της τράπεζας σε συνέχεια των απειλών, των εκβιασμών και της τρομοκρατίας των εργαζομένων, με περισσό θράσος προχώρησε σε 24 απολύσεις συναδέλφων του RBU. Η ανακοίνωσή τους ξεχειλίζει από υποκρισία και κυνισμό και μόνο οργή μπορεί να γεννήσει στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Ένα θράσος που εξέθρεψε η γραμμή του συμβιβασμού, της κοινωνικής συναίνεσης και του ενδοτισμού, που ακολουθούν οι πλειοψηφίες Συλλόγων και ΟΤΟΕ εδώ και χρόνια έχοντας το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου στο γύψο για χρόνια.   

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Σε συνέχεια των απαγορεύσεων συνδικαλιστικής δράσης, η τράπεζα  υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις για το τραπεζικό σύστημα στις οδηγίες της Ε.Ε. και την  AGENDA 2020-23, που έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει ότι στάζουν αίμα.

Η κερδοφορία των τραπεζιτών και τα επιχειρηματικά τους σχέδια απαιτούν σύγχρονες Ιφιγένειες και θυσίες εργαζομένων χωρίς τέλος, για να προκύψει η αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη με κέρδη για τους λίγους και η ανεργία και η φτώχεια για τους πολλούς. Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει τους εργαζόμενους εδώ και μήνες και σε όλους τους τόνους ότι έρχεται ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ και πρέπει να οργανώσουμε με τον πιο μαζικό και αποτελεσματικό τρόπο την αντίστασή μας.      

Αυτή είναι μόνο η αρχή γι’ αυτό πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα. Οργανώνουμε την αντίστασή μας κτήριο το κτήριο, κατάστημα το κατάστημα, με οδηγό την αγωνία μας για το μεροκάματο και την επιβίωση των οικογενειών μας. Σπάμε τη σιωπή και την τρομοκρατία. Αυτό υπαγορεύουν οι ανάγκες μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Να νεκρώσουν όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα Η καθολική συμμετοχή μας θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία.

Κρατήστε το απόσταγμα απ’ αυτή την περιπέτεια, την τελευταία παράγραφο της επιστολής της τράπεζας : «η τράπεζα θα συνεχίσει την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων της». Τα κέρδη πάνω στα πτώματα των εργαζόμενων.  ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, συνάδελφε.        

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.