ΠΑΜΕ: Νέα κρούσματα εργοδοτικών αυθαιρεσιών και τρομοκρατίας από τραπεζίτες και πολυεθνικές

Οι πολυεθνικές χτυπούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη δράση των συνδικάτων

Τα νέα κρούσματα εργοδοτικών αυθαιρεσιών και τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους από τραπεζίτες και πολυεθνικές καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και τονίζει την ανάγκη οι χώροι δουλειάς να γίνουν εστίες αντίστασης και αγώνα. 

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Αποθρασυμένοι από την προκλητική στήριξη των κυβερνήσεων οι εργοδότες επιχειρούν κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, στους μισθούς, στην Ασφάλιση, στα ωράρια κ.τ.λ. Θέλοντας να αποφύγουν αντιδράσεις και επιθυμώντας σιγή νεκροταφείου στοχοποιούν την αγωνιστική δράση συνδικάτων και εργαζομένων. Θέλουν να βάλουν στο γύψο τους εργαζόμενους, καταργώντας ακόμη και τα πιο αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Από τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα, η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, η οποία με εσωτερικό της έγγραφο απαιτεί από τους εργαζόμενους να παίρνουν έγκριση από την εργοδοσία για τις πολιτικές – συνδικαλιστικές τους δραστηριότητες.

Αντίστοιχα η Τράπεζα Πειραιώς, με σημείωμα προς τα στελέχη της τράπεζας δίνει σαφείς οδηγίες “αντιμετώπισης συνδικαλιστών”, με προμετωπίδα το “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ άνευ αδείας από την εργοδοσία” η παρουσία συνδικαλιστών και η επαφή τους με τους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκλητικά δηλώνει ότι τα μέτρα της ενάντια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, είναι για το συμφέρον των εργαζομένων!

Οι εργοδότες επιθυμούν να γυρίσουν τους εργαζόμενους στον Μεσαίωνα. Όπου το αφεντικό αποφάσιζε με τον εαυτό του για το μισθό, το ωράριο, τη ζωή και το θάνατο του εργαζόμενου.

Για αυτήν την κατάσταση είναι τεράστιες οι ευθύνες της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, όπως την ονόμασαν οι εργαζόμενοι, που έχει ήδη μετατρέψει μια σειρά συνδικάτα σε μηχανισμούς των εργοδοτών (βλέπε Σωματείο Σούπερ Μάρκετ).

Δεν θα τους περάσει! Οι χώροι δουλειάς να γίνουν εστίες αντίστασης και αγώνα – Όχι σύγχρονες γαλέρες των πολυεθνικών!

Η Ιστορία έχει προχωρήσει. Η τεχνολογία, η επιστήμη, η ανθρωπότητα μετρά τεράστια πρόοδο και παραγωγή αμύθητου πλούτου. Δεν θα ανεχτούμε να ζούμε σαν σκλάβοι, χωρίς φωνή, χωρίς οργάνωση, χωρίς διεκδίκηση.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς

Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας

Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.