…κι έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα….

(Γ.Σκούρτης – Γ.Μαρκόπουλος)

Κι όλοι αναρωτιόμαστε, περιμένουμε, αγωνιούμε..: τι θα απογίνουν οι συνάδελφοι του RBU ;

Και μετά το RBU, ποιος έχει σειρά για απόσχιση και το δρόμο της ανεργίας;;

Συνάδελφοι, την ώρα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζονται να καταφέρουν κι άλλο πλήγμα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με το «νέο ασφαλιστικό» που φέρνουν, το οποίο στην ουσία διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, προκειμένου να απαλλάξει κράτος και εργοδότες από τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και παραδίδει τις εισφορές των εργαζομένων βορά στο τζόγο των αρπακτικών των ασφαλιστικών μονοπωλίων, οι πλειοψηφίες των Συλλόγων και της ΟΤΟΕ κάνουν «την πάπια» για μια ακόμα φορά. Καμιά έκπληξη! Δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από τη συμβιβασμένη εργατική αριστοκρατία του κλάδου!

Συγχρόνως, οι τραπεζίτες προχωρούν στην υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων για να απαλλαγούν από χιλιάδες εργαζόμενους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με κάθε τρόπο. Η διοίκηση της τράπεζας κλιμακώνει την επιθετικότητα της με κλείσιμο καταστημάτων, συρρίκνωση δικτύου και θέσεων εργασίας με το πρόσχημα της «καραμέλας» της ψηφιοποίησης που πιπιλίζουν, την ίδια ώρα που η εντατικοποίηση της δουλειάς χτυπάει κόκκινο με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των εργαζόμενων. Παράλληλα με απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις, καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας επιδιώκουν να εξαναγκάσουν τους συναδέλφους του RBU σε εθελούσια απόλυση ή να καταλήξουν στην intrum κι όλα αυτά χέρι-χέρι με παράνομη παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης μόνο για το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (για πάνω από 6 μήνες απαγόρευση εισόδου σε Κ.Υ. και δίκτυο). Το αμέσως επόμενο διάστημα η εργοδοτική τρομοκρατία θα κλιμακωθεί ενόψει υλοποίησης των σχεδίων για εθελούσιες απολύσεις, για να «πιάσουν» το στόχο της περαιτέρω μείωσης του προσωπικού μέχρι το τέλος του χρόνου. H ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και τραπεζικοί όμιλοι απαιτεί νέες θυσίες και απολύσεις για τους εργαζόμενους. Για να πνεύσει ο ούριος άνεμος της κερδοφορίας για τις γαλέρες της τράπεζας Πειραιώς χιλιάδες εργαζόμενοι θα πρέπει να καταλήξουν σας την Ιφιγένεια. Μας επιφυλάσσουν άγριο λεπίδι! Η AGENDA 2020-23 στάζει αίμα και το κρύβουν!!!

Οι εργατοπατέρες της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων όχι μόνον δεν κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν την προέλαση των τραπεζιτών, αλλά έχουν αναλάβει εργολαβικά τη μείωση του προσωπικού στην τράπεζα με κάθε τρόπο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την κοινωνική ειρήνη για την εργοδοσία. Η ρήτρα της δήθεν προστασίας της εργασίας της πρόσφατης Κλαδικής ΣΣΕ έχει γίνει ήδη κουρελόχαρτο από τους τραπεζίτες πριν τελειώσει το 2019 και οι εργατοπατέρες δεν έχουν βγάλει άχνα! Κι ενώ οι πάνω από 300 συνάδελφοι του RBU (αδειούχοι και δανεικοί) παραμένουν σε ομηρία, παρά τις τεράστιες ανάγκες δικτύου και Κ.Υ , οι εργατοπατέρες δεν μπήκαν στον κόπο να υπερασπιστούν, ούτε την κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψαν. Άφησαν τον κάθε εργαζόμενο μόνο στο έλεος της εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας. Έβαλαν πλάτη να καλύψουν και να νομιμοποιήσουν τους εκβιασμούς της τράπεζας ακόμα κι όταν απροκάλυπτα θίγει και παραβιάζει τον Οργανισμό. Έφτασαν στο έσχατο σημείο ενδοτισμού και ξεδιαντροπιάς να συνεδριάσουν πρόεδροι και γραμματείς Συλλόγων από κοινού με το προεδρείο της ΟΤΟΕ κεκλεισμένων των θυρών, πετώντας έξω από τη συνεδρίαση τους ίδιους τους εργαζόμενους, που είναι σε αναγκαστική διαθεσιμότητα και βιώνουν την αγωνία για το μεροκάματο! ΑΙΣΧΟΣ ! ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΑΥΡΗ ΚΗΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Έτσι, μπροστά στην επιθετικότητα της τράπεζας αντί να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για τα δύσκολα που έχουμε μπροστά, να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων με καλύτερους όρους, καλλιεργούν ακόμα και σήμερα στην πιο κρίσιμη χρονικά στιγμή, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό για να προχωρήσει η τράπεζα ανενόχλητη στην υλοποίηση της μείωσης του προσωπικού αναίμακτα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Παρά την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής μας δράσης από την ΔΑΔ, θα οργανώσουμε την αντίσταση των εργαζομένων κόντρα στον εφησυχασμό που καλλιεργούν τράπεζα και εργατοπατέρες για να τους πιάσουν στον ύπνο, ώστε να αποτελέσουν εύκολα θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ!

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΜΩΜΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ.

Η AGENDA 2020-23: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.