RBU: Παίζουν τα ρέστα τους με τις ζωές μας

Με τις γνωστές “αμερικανιές” ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία της INTRUM οι οποίες, εννοείται, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της εργοδοσίας, κανέναν δεν μπορούν να ξεγελάσουν πλέον. Το ενδιαφέρον της εργοδοσίας για τους “ανθρώπους της” (έτσι δε μας λένε σε όλα τα meetings;) φτάνει μέχρι εκεί που ξεκινάνε τα συμφέροντα μεγαλοστελεχών και μετόχων. Και είναι πλέον αυταπόδεικτο μετά και τις προτάσεις στους επί 6 εβδομάδες αδειούχους-ομήρους “ανθρώπους της”:

  • Απόλυση με …bonus ή αλλιώς εθελούσια
  • Απόλυση με …PDS
  • Εξορία σε εξωτικούς ή λιγότερο εξωτικούς προορισμούς με τα έξοδα αδιευκρίνιστο αν θα είναι και πληρωμένα

Μπορούν να τα κάνουν; Αν πούμε ΝΑΙ σίγουρα. Αν πούμε ΟΧΙ, με ή χωρίς νομικά κείμενα, εξώδικα κλπ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ έως και ΑΔΥΝΑΤΟ. ‘Ηδη διαφαίνεται από τη μέχρι τώρα στάση τους.

Τι προσπαθεί λοιπόν να πετύχει η Τράπεζα; Να πιέσει με τη βελτιωμένη εθελούσια να φύγουν όσοι περισσότεροι γίνεται και να τρομοκρατήσει εκείνους που έχουν δανειστικές συμβάσεις να υπογράψουν με την INTRUM.

Συνεχίζει λοιπόν η εργοδοσία το άθλιο παιχνίδι των εκβιασμών που κλείνει πλέον 10 μήνες. Με τις πλάτες της ΟΤΟΕ, της πλειοψηφίας του αντιπροσωπευτικού ΣΕΤΠ (ΔΗΣΥΕ ΣΕΤΠ) και της πλειοψηφίας του ΣΕΤΑΠ (ΔΗΣΥΕ ΣΕΤΑΠ), που όταν σφίγγουν τα πράγματα στέλνουν από καμία επιστολή στη Διοίκηση και μετά συνεχίζουν την επίθεση σε όλους τους υπόλοιπους (παρατάξεις, σωματεία και εργαζόμενους) που δεν αποδέχονται ως μοιραία την εξαφάνιση του κλάδου επί των ημερών τους, αλλά ως σαφή και ξεκάθαρη επιλογή των τραπεζιτών για την επιτυχία της οποίας έχουν κάνει τα πάντα μέχρι σήμερα.

Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι από τη μία ως μέλη της ΕΓ της ΟΤΟΕ ψηφίζουν το συντονισμό των σωματείων, αλλά από την άλλη μόνοι αυτοί απουσιάζουν από την κοινή συνεδρίαση;

Γιατί δεν αποδέχτηκαν την πρόταση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ να συγκεντρωθούμε στα γραφεία της Διοίκησης τα ΔΣ όλων των σωματείων και η ΟΤΟΕ και να απαιτήσουμε η εργοδοσία να πάρει πίσω την κατάπτυστη “πρότασή” της;

Όταν λένε “δίπλα στο συνάδελφο” πώς το εννοούν; Στην ταβέρνα και στο μπαράκι; Ή στις γνωστές τουρνέ ως περιοδεύων θίασος στην περιφέρεια;

Γιατί δε μιλάνε για το κλείσιμο των καταστημάτων στα χωριά που μειώνει τις θέσεις εργασίας μας και εξοντώνει όχι μόνο τους τοπικούς πληθυσμούς, αλλά και τις τοπικές οικονομίες;

Στις ενέργειες που αποφασίστηκαν στη συνάντηση-συνέλευση της περασμένης εβδομάδας το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ θα συμμετέχει και καλούμε τους συναδέλφους, αδειούχους και μη, να είναι ενεργοί και παρόντες, με πρώτο σταθμό την ενημέρωση των συναλλασσόμενων με την Τράπεζα, την Τρίτη 29 Οκτώβρη στις 9πμ έξω από το Κεντρικό Κατάστημα, Πανεπιστημίου 31. Η μαζική συμμετοχή είναι όρος για την αναδίπλωση της Τράπεζας.

Πέρα όμως από αυτές τις ενέργειες επιβάλλεται τα σωματεία, με ή χωρίς την αρωγή της ΟΤΟΕ, να ζητήσουν διαβούλευση με την Τράπεζα από το Υπουργείο Εργασίας για τα πραγματικά κενά που είναι πολλά και αποδεικνύονται από τα πρόστιμα του ΣΕΠΕ που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, τις ουρές στα καταστήματα, τις στοίβες με τους φακέλλους στα γραφεία των διευθύνσεων, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε απαντήσεις σε αιτήματα πελατών κλπ που προφανώς δεν απασχολούν τη ΔΑΔ και τη Διοίκηση, αλλά και για το επιχειρηματικό της σχέδιο, στο κομμάτι που αφορά τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Αυτό για να καταρριφθεί και “επίσημα” το επιχείρημα του πλεονάζοντος προσωπικού.

Και το κυριότερο:

Να ενημερωθεί το σύνολο των εργαζόμενων της Τράπεζας και του κλάδου για αυτό που σήμερα αντιμετωπίζουν οι “300” και που είναι αυτό που όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι της Πειραιώς αλλά και των υπολοίπων τραπεζών θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα. Γιατί όπως πληρώσαμε την κρίση τους, έτσι θα κληθούμε να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. Ο νόμος που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες από την κυβέρνηση της ΝΔ και το Βελόπουλο, μαζί με το οπλοστάσιο που έχουν κληρονομήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Να οργανωθούμε, να προετοιμάσουμε τη δική μας αντεπίθεση, γυρίζοντας την πλάτη όχι μόνο σε εκείνους που ανοιχτά είναι με την εργοδοσία αλλά και σε όσους προσπαθούν να κοντύνουν τις απαιτήσεις μας στα μέτρα της κερδοφορίας, της εικόνας και της φήμης της μεγαλύτερης συστημικής Τράπεζας, όπως λένε.

Με τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με προκήρυξη και απεργίας. Η αυξημένη συμμετοχή των εργαζόμενων της Τράπεζας Πειραιώς στις δύο τελευταίες απεργίες, δείχνει ότι μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα

ΠΥΞΙΔΑ στον αγώνα μας, οι δικές μας ανάγκες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.