ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Θεσσαλονίκης και του επικεφαλής της Σωτήρη Ζαριανόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν εκατοντάδες συμπολίτες μας – εργαζόμενοι στη Τράπεζα Πειραιώς ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας να μεταφέρει τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» σε άλλη εταιρία διαχείρισης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την απώλεια της τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας και των τελευταίων δικαιωμάτων τους, για την ανασφάλεια και τελικά την απόλυση. Υποστηρίζει τον αγώνα τους που εκτυλίσσεται εν μέσω πιέσεων, εκβιασμών και απειλών για να αποδεχθούν την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας.

Εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο ίδιος δρόμος ανοίγει για τους τραπεζοϋπάλληλους σε όλες τις τράπεζες, τις υπηρεσίες και τα καταστήματα καθώς είναι γνωστές οι δεσμεύσεις όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά για παραπέρα μείωση του αριθμού των εργαζόμενων στις τράπεζες κατά 15.000 έως το 2021 καθώς και μείωση των τραπεζικών καταστημάτων στο 50% του σημερινού αριθμού.

Τέλος εκφράζει την ανησυχία του και την αποφασιστική αντίθεση του καθώς οι παραπάνω δεσμεύσεις όλων των κυβερνήσεων συμπεριλαμβάνουν τη πώληση χιλιάδων «κόκκινων δανείων» σε κερδοσκοπικά funds και τη διενέργεια 120.000 πλειστηριασμών έως το 2021 σε βάρος – κατά κύριο λόγο – περιουσιών φτωχών συμπολιτών μας ως μια ακόμα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά τις τόσες που έχει πληρώσει με μνημόνια ο λαός μας τα τελευταία χρόνια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.