Η Ν.Δ καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζόμενου, αισχρή τροπολογία με βρώμικη μεθόδευση.

Με μια άθλια μεθόδευση σήμερα, κυριολεκτικά ένα τέταρτο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε δύο απαράδεκτες τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών.

Η μια τροπολογία υλοποιεί ευθέως τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, καθώς καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζόμενου. Επίσης, προβλέπει ότι σε περίπτωση που μια επιχείρηση έχει προσλάβει έναν εργαζόμενο μέσω εργολάβου (εργολαβικοί εργαζόμενοι), τότε την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, την έχει αποκλειστικά ο εργολάβος και όχι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται.

Η άλλη τροπολογία που προσπάθησε να περάσει «σαν τον κλέφτη», προβλέπει ταβάνι στις συντάξεις, επεκτείνοντας όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το ανώτατο όριο σύνταξης ορίζεται στο 12πλάσιο της λεγόμενης εθνικής σύνταξης. Μάλιστα, συντάξεις που απονεμήθηκαν και  υπερβαίνουν το συγκεκριμένο πλαφόν, αναζητούνται ως καλοπίστως εισπραχθείσες και επιστρέφονται με παρακράτηση ποσοστού 20% από την σύνταξη που καταβάλλεται κάθε μήνα.

Βρώμικη συμπαιγνία στήθηκε από την κυβέρνηση και το προεδρείο της Bουλής, για να περάσουν αυτές οι άθλιες τροπολογίες.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση στις 16.00 και μετά να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Στη συνέχεια, η συζήτηση παρατάθηκε έως τις 18.00, υποτίθεται για να προλάβουν να μιλήσουν περισσότεροι βουλευτές. Τελικά, ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατέθεσε αυτές τις δύο τροπολογίες. 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αποχώρησαν από την συζήτηση των δύο απαράδεκτων τροπολογιών

 Μετά το ΚΚΕ, αποχώρησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκριτικά στηλίτευσε τη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, αν και κατά κόρον είχε χρησιμοποιήσει ανάλογες απαράδεκτες διαδικασίες, τις οποίες τότε καταδίκαζε η ΝΔ. Μάλιστα, το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο προεδρεύων εκείνη την ώρα βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, για να δικαιολογήσει τη μεθόδευση της κυβέρνησης, ήταν ότι τα ίδια έκανε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.