27/07/2012 Μια ματιά στην Ιστορία (Β΄μέρος)

Στις 30/07/2012 μετά την απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΑΤΕ. Χαρακτηριστική είναι η απαράδεκτη απόφαση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του συλλόγου να μη δεχτεί την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων, που πρότεινε για άλλη μια φορά η ΕΣΑΚ, και που απαίτησαν όλοι οι εργαζόμενοι, που μαζικά συμμετείχαν στη συνεδρίαση. 

Αποφασίζεται συνέχεια της απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη, με πραγματοποίηση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου την Τετάρτη στην Αθήνα, 11π.μ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση τετραμελούς αντιπροσωπίας των παρατάξεων του ΔΣ, κατ’ απαίτηση των εργαζομένων, με τον Γ. Γραμματέα του υπουργείου με θέμα τα εργασιακά ζητήματα, που προκύπτουν από την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μας εμπαίζει με περισσό θράσος αφού ο Γ. Γραμματέας δήλωσε ότι δεν είναι ενημερωμένος!

Παράλληλα, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός προσέφερε χρόνο στην κυβέρνηση και στη νέα εργοδοσία, προβάλλοντας απόψεις περί παράνομης πώλησης και περί προσφυγής σε εργατολόγους και σε άλλα νομικά επιτελεία, ενώ η κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ είχαν φτιάξει το νομικό πλαίσιο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζιτών, έχοντας εκχωρήσει στην ΤτΕ (παράρτημα της ΕΚΤ) την απόλυτη εξουσία.  

Σχετικά με το ζήτημα της απόφασης για το σπάσιμο της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» και το πέρασμα της στον έλεγχο της τράπεζας Πειραιώς, παραθέτουμε για την ιστορία τις νομοθετικές παρεμβάσεις που οδήγησαν βήμα – βήμα στο ξεπούλημα της Τράπεζας αλλά και των εργαζόμενων σε αυτή. (πιέστε στον σύνδεσμο)

Την Τρίτη 31/7 συνεχίστηκε με επιτυχία η απεργία και οι περιφρουρήσεις. Το κτίριο της ΔΑΔ αποκλείστηκε από την απεργιακή επιτροπή, που δημιούργησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Την Τετάρτη 01/08/2012 στις 11 π.μ. ήταν το ραντεβού για το πρώτο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Συνάδελφοι από όλοι την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο Πανεπιστημίου 23. Έγινε συγκέντρωση και στην συνέχεια μεγαλειώδης πορεία.

Ακολουθούν δηλώσεις συναδέλφων, ομιλίες από την συγκέντρωση και πλάνα από την πορεία.

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 01/08/2012

Την Πέμπτη 02/08/2012 συνεχίστηκε η απεργία με περιφρουρήσεις σε κτήρια και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, και το ραντεβού για το επόμενο πανελλαδικό συλλαλητήριο δόθηκε για την Παρασκευή 03/08/2012.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ. Αντί για σχόλιο παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την επόμενη ημέρα και την σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑΚ-ΑΤΕ

Δελτίο Τύπου ΟΤΟΕ (κλικ στο σύνδεσμο)

ΕΣΑΚ-ΑΤΕ 03/08/2012


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (ΕΠΙΕΙΚΩΣ) Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
 
Εδώ η ΑΤΕ χαρίστηκε, οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας, της ανατροπής των όρων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.
Εδώ οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις και η ΕΓ της ΟΤΟΕ πήρε, λέει, στην τελευταία συνεδρίασή της απόφαση να χαιρετίσει (!) τον αγώνα και να μας στηρίξει στις νομικές ενέργειες.
Βρε δε μας χαιρετάτε!!!

Εδώ το ΤΤ ετοιμάζεται και αυτό για “πώληση”, ακολουθεί η ΕΜΠΟΡΙΚΗ, η ΓΕΝΙΚΗ κλπ. Εδώ οι εργαζόμενοι του κλάδου θα βρεθούν σε δυσάρεστες καταστάσεις και αυτοί θα βάλουν, λέει, όρους στην … ανακεφαλαιοποίηση (!).
Πόσο μπορείτε να μας δουλεύετε;

Στην πρόταση της συναδέλφισας Αλεξάνδρας Μπαλού (ΠΑΜΕ) να προκηρύξουν κινητοποιήσεις πολύμορφες (απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις κάποιων χώρων κλπ) τώρα που υπάρχει ένας μεγάλος μαζικός αγώνας στην ΑΤΕ  απάντησαν αρνητικά, επικαλούμενοι τα μειωμένα ποσοστά των απεργιών.

Η πρόταση του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) ήταν να ξεκινήσουμε στις 28/8 μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη διάφορες … πρωτοβουλίες!
Εγώ λέω να συνεχίσουμε τα μπάνια και το Σεπτέμβρη. Έτσι και αλλιώς θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα τα αλλάξει όλα, γιατί να κουραζόμαστε; (!)

Δεν παίζονται οι άνθρωποι!
 
Είναι τραγικά υπεύθυνοι για την απαξίωση του συνδικαλισμού, το φόβο και το συμβιβασμό που κυριαρχεί στον κλάδο.
Ουσιαστικά μας παραδίνουν. Να μην τους αφήσουμε.

Συνεχίζεται…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.