Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΤΗΠ

«Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, στο δίκαιο αγώνα τους, κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας», εκφράζουν με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής που συμμετείχαν στη σημερινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ.

Στο ψήφισμά τους αναφέρουν τα εξής: «Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, που βρισκόμαστε στη σημερινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συνδικάτου μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους, εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, στο δίκαιο αγώνα τους, κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας. Οι αποσχίσεις έργων, οι απολύσεις, η ανασφάλεια είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι. Και εμείς στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, ζήσαμε πρόσφατα απολύσεις – εθελούσιες στον ΟΤΕ και στη “Wind”. Ταυτόχρονα ο Όμιλος ΟΤΕ προχωρά σε αποσχίσεις έργων, όπως αυτό της φυσικής φύλαξης. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, η δανεική εργασία είναι λίγα από αυτά που εφαρμόζονται ενιαία σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι νόμοι που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοναδικός τους σκοπός είναι πως θα διευκολύνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους είτε στον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού, είτε στις Τηλεπικοινωνίες, είτε γενικά, ώστε με καλύτερους όρους να διασφαλίζουν τα κέρδη τους. Τώρα μπροστά στις εκλογές προσπαθούν να μας αποσπάσουν τη συναίνεση, δηλαδή προσπαθούν να μας πείσουν να διαλέξουμε με ποιο χέρι θα μας σπρώξουν στο γκρεμό. Καμιά εμπιστοσύνη Διαλέγουμε το δρόμο του ταξικού αγώνα, της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για να ζήσουμε με βάση την εποχή μας. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, στις ταξικές δυνάμεις. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων στην Τράπεζα Πειραιώς. Στηρίζουμε την εργατική φωνή που σηκώνει παλικαρίσιο ανάστημα, κόντρα στις επιδιώξεις των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.