Ανοιχτή επιστολή του Κλαδικού Σωματείου ΧΠΣ προς όποιον προσπαθεί να παρεμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία.

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, το σωματείο μας, που αποτελεί πρωτοβάθμια κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση ευρύτερης περιφέρειας, έχει νόμιμα προκηρύξει και πραγματοποιήσει εικοσιτετράωρες απεργίες για την Τρίτη 28.5.2019, την Τετάρτη 29.5.2019 και την Πέμπτη 30.5.2019 κατόπιν ομόφωνης απόφασης του διοικητικού του συμβουλίου και σχετικής έγγραφης γνωστοποίησής της σε εσάς.

Στην απεργία συμμετέχουν νόμιμα όχι μόνο τα μέλη του σωματείου μας, αλλά και εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό κλάδο (στις επιχειρήσεις σας) που δεν είναι μέλη της οργάνωσής μας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 20 του ν. 1264/1982.

Παρά τα παραπάνω, έχουμε καταγγελίες ότι πολλοί συνάδελφοι επανειλημμένως έχουν δεχτεί κλήσεις εν μέσω της απεργίας στις οποίες τους δηλώνεται ότι δήθεν μη νόμιμα συμμετέχουν στην απεργία και ότι οι ημέρες συμμετοχής τους σε αυτήν θα θεωρηθούν ως αδικαιολόγητη απουσία.

Αυτή η συμπεριφορά αντίκειται στο ν. 1264/1982, και αποτελεί και παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης του εργαζομένου, πολλώ δε μάλλον της συμμετοχής σε απεργία που συνιστά συνταγματικό δικαίωμα.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν έχετε δικαιοδοσία να κρίνετε το σύννομο της άσκησης του δικαιώματός μας να συμμετέχουμε σε απεργία και στόχος της πιο πάνω συμπεριφοράς είναι να καμφθεί το ηθικό των συναδέλφων μας και να μας εκφοβίσετε για να απέχουμε από την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας, σας καλούμε να σταματήσετε στο εξής να παρενοχλείτε τους εργαζομένους που συμμετέχουν στην προκηρυχθείσα απεργία και να χρησιμοποιείτε εκφοβιστικές τακτικές για να παρακωλύσετε την άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.