ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ RBU

Συνάδελφοι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε στους εργαζόμενους του RBU ότι προχωράει σε   ΑΠΟΣΧΙΣΗ !

Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του RBU η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί ουσιαστικά αυτό που είχαν ήδη από καιρό σχεδιάσει Τραπεζίτες-Κυβέρνηση και ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους μέσω της απόσχισης κλάδου και της μεταφοράς του προσωπικού σε νέα εταιρεία, «απαλλάσσοντας» έτσι την τράπεζα από περαιτέρω βάρη και δίνοντας της την ευκαιρία να αυξήσει την κερδοφορία της .

Δεν έχουν περάσει βέβαια και πολλές μέρες από την προσπάθεια που έκανε η Κυβέρνηση μέσω του υπουργού της του κου Φλαμπουράρη να καθησυχάσει τους εργαζόμενους της Τράπεζας λέγοντας χωρίς ίχνος ντροπής πως η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα εργασιακά τους δικαιώματα!

Τεράστιες ευθύνες όμως έχει και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και των επιχειρησιακών σωματείων που εδώ και πολλούς μήνες μίλαγε για τις συναντήσεις της σε πολύ καλό κλίμα με τους τραπεζίτες καλλιεργώντας τον εφησυχασμό και την αναμονή στους χώρους δουλειάς .Άλλωστε ,η απεργία που δεν έγινε ποτέ και η Σύμβαση-Κοροϊδία που υπέγραψε και την παρουσίαζε σαν μεγάλη νίκη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η ΟΤΟΕ δικαιώνει τον ιστορικό της ρόλο με μια νέα Κλαδική Σύμβαση, που διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση….»

Συνάδελφοι οι εξαγγελίες της Τράπεζας Πειραιώς αποτελούν αιτία πολέμου! Αν περάσουν τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για άλλες ακόμα απολύσεις σε ολόκληρη την Τράπεζα!

Αυτή η μάχη αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους συναδέλφους του RBU!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΑΜΕΡΙΚΗΣ 4) ΣΤΙΣ 11 ΠΜ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.