Γενική Συνέλευση Σ.Ε.Τ.Π : ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ !!

Εκεί, που κρεμούσαν οι καπετάνιοι τ’ άρματα,

κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια!”

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.. ΟΠΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ!

Οι εργατοπατέρες της υποταγής, της εκδρομής και του κουπονιού με λεκτικές ακροβασίες κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να «σοβαντίσουν» τις ρωγμές στο ετοιμόρροπο ερείπιο της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, μπας και προλάβουν, πριν σωριαστεί σε «μπάζα».. Αναμασούν τον «αγωνιστικό» τους μύθο γύρω από καμιά 250αριά ζηλωτές του συμβιβασμού και του ρουσφετιού, αγκαζέ με το «δεκανίκι» από συνδικαλιστικά απομεινάρια της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (βλέπε «Ο καλός ο φιλο-εργοδοτικός στην ανάγκη φαίνεται..»). Στις ανακοινώσεις τους αποτυπώνεται η αγωνία τους να αποδείξουν ότι μπορούν ακόμα να ονομάζονται παράταξη Πλειοψηφίας! Ως πότε..

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.

Ενώ θα έπρεπε να ντρέπονται για τη μη συμμετοχή των εργαζομένων (ιδιαίτερα της Αττικής), πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν να απαξιώσουν τόσο τη λειτουργία του Συλλόγου καλλιεργώντας κλίμα συμβιβασμού, μοιρολατρίας, ηττοπάθειας, ώστε οι εργαζόμενοι αν δεν φύγουν για άλλο σωματείο, γενικά δεν βρίσκουν λόγο να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία. Αυτή είναι η καλύτερη εκδούλευσή τους στην εργοδοσία! Άξιοι λοιπόν «συνομιλητές» της Δ.Α.Δ. ! Πανηγυρίζει η πλειοψηφία για τα ΝΑΙ : 292 , (91%) από ένα σώμα 358 ΠΑΡΟΝΤΩΝ από τους οποίους ΨΗΦΙΣΑΝ : 319 , (γιατί γύρω στους 40 έφυγαν χωρίς να ψηφίσουν απογοητευμένοι από τη διαδικασία παρωδία μυστικής ψηφοφορίας) ενώ τα μέλη του Συλλόγου ξεπερνούν τις 3.000 , και όλα αυτά παρά την υποστήριξη από την «πατερίτσα» τους Ε.Σ.Κ. ο εκφυλισμός της οποίας ξεπέρασε κάθε όριο!!

Παραμένοντας πιστοί στο ρόλο του εργοδοτικού πολυεργαλείου, εξασφάλισαν έναν ακόμα απολογισμό συνεισφοράς στην κερδοφορία της τράπεζας ( μόνον από το ξήλωμα του εφάπαξ το όφελος για την τράπεζα ξεπερνά τα 220 εκατ. το χρόνο) και φτωχοποίησης των εργαζομένων. ‘Ετσι κράτησαν ψηλά τη θέση των εργαζομένων: όλο και λιγότεροι, όλο και πιο φτηνοί χωρίς δικαιώματα!

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΕΙ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Για τούτο δεν έκανε καμία αναφορά στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, καμιά αναφορά στην επιθετικότητα και στις αυθαιρεσίες της τράπεζας (πιέσεις, απειλές, συνεντεύξεις, μετακινήσεις, ανασφάλεια, δελτία αξιολόγησης, μονομερής ο κώδικας δεοντολογίας, ξήλωμα εφάπαξ, μονομερής παροχή το νέο εφάπαξ (ΤΕΑ), μονομερής παροχή το συμπληρωματικό υγείας, άδεια σχολικής παρακολούθησης, επίδομα ξένης γλώσσας, δηλ. η εργοδοσία ασύδοτη κάνει ότι θέλει με συνομιλητή την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εξασφαλίζοντας παράλληλα σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς!

Έχουν το θράσος να μιλούν για διεκδικητική και αξιόμαχη στάση! Όσο πιο βαρύγδουπες εκφράσεις χρησιμοποιεί ο συγγραφέας σύμβουλός τους, τόσο πιο πολύ τους εκθέτει! Η ρετσινιά του εργοδοτικού είναι στο DNA τους και δεν ξεκολλάει με αφορισμούς! Απαιτεί ταξικό κριτήριο και δράση. Απαιτεί ένα μαχητικό σωματείο, που θα είναι μπροστάρης στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, θα οργανώνει τις μάχες, θα τηρεί το Καταστατικό με ευλάβεια, θα λειτουργούν τα όργανα και θα είναι το αποκούμπι των εργαζομένων. Απαιτεί συνέπεια λόγων και έργων, απαιτεί τη συνδικαλιστική διαπαιδαγώγηση των εργαζομένων.

Ενδεικτικά μόνο θα πούμε, ότι παρουσίασαν ένα διοικητικό Απολογισμό επιπέδου έκθεσης γυμνασίου, καταφεύγοντας ακόμα και στην απόκρυψη και πλαστογραφία γεγονότων κάνοντας το άσπρο μαύρο. Έφτασαν σε σημείο που, όχι μόνον καλύπτουν τους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ της παράταξής τους στη Στάση Εργασίας (04/02/19), αλλά τους παρουσιάζουν και ως ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ από πάνω!! Λες και οι συνάδελφοι δεν γνωρίζουν το ποιος είναι με ποιόν!

Απέσυραν τα ασφαλιστικά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο στη διάλυση του εφάπαξ από την τράπεζα, χωρίς να τολμήσουν να κάνουν Γενική Συνέλευση, «στρώνοντας το χαλί» στην τράπεζα να δημιουργήσει Επαγγελματικό Ταμείο του γούστου της ως μονόπλευρη παροχή για να χορηγεί «μαύρα» bonus στα μεγαλοστελέχη της!

Πανηγύριζαν στον Διοικητικό Απολογισμό για τη ρήτρα προστασίας της εργασίας που περιέχει η Κλαδική ΣΣΕ (την οποία έστειλαν ταχυδρομικώς στους εργαζόμενους της Αθήνας, μη τολμώντας να συζητήσουν μαζί τους στους χώρους δουλειάς) και τους αποδόμησε ο ίδιος πρόεδρος της ΟΤΟΕ (στέλεχος της παράταξής τους), που αποκάλυψε ότι η Κλαδική δεν παρέχει προστασία σε περίπτωση αποσχίσεων και τρέχουν σε καθηγητές και νομικούς να δουν πως θα το αντιμετωπίσουν….

Συνάδελφοι,

Η επιθετικότητα της εργοδοσίας και οι εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας απαιτούν ενιαία δυναμική απάντηση, που μόνο ένα μαχητικό σωματείο μπορεί να δώσει. Η γραμμή του κοινωνικού διαλόγου και του συμβιβασμού με την εργοδοσία για το πόσα θα χάσουμε χρεοκόπησε, γιατί μας τα πήραν όλα! Τέρμα στα σωματεία σφραγίδες και ΜΚΟ. Το συνδικαλιστικό κίνημα και στις τράπεζες πρέπει να αποκτήσει κύρος και δύναμη μέσα από αγωνιστική στάση και συνέπεια. Η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο ευθύνης μας περνάει αναγκαστικά μέσα από τον μονόδρομο της ισχυροποίησης του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

16/05/2019

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.