Προεκλογικό … φως στον ορίζοντα για το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης, σε δόσεις

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των σωματείων με τον υπουργό Οικονομίας Ε Τσακαλώτο σε θετικό κλίμα είναι αλήθεια, μιας και ήδη είχαν αποφασίσει ότι κάτι θα δώσουν. Την πρόταση για σταδιακή (σε τρεις ετήσιες δόσεις) και όχι ολοσχερή ικανοποίηση αιτιολόγησαν χρησιμοποιώντας τους φορολογούμενους που θα ξεσηκωθούν επειδή για άλλη μια φορά η κυβέρνηση βοηθάει τις …Τράπεζες με τα λεφτά των φορολογούμενων (να τους θυμίσουμε ότι είμαστε και εμείς φορολογούμενοι και δεν είμαστε και τραπεζίτες) και ότι πρέπει να αποκατασταθούν και άλλες ομάδες που έχουν υποστεί αδικίες.

Είναι προφανές ότι η απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει μέρος της αποζημίωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα προεκλογικών παροχών για προσέλκυση ψηφοφόρων και αντίστοιχες παροχές θα δοθούν και σε άλλες ομάδες. Έτσι εξηγείται και η καταβολή σε δόσεις, να μην τα πάρουμε όλα τώρα για να τους ξαναψηφίσουμε για να πάρουμε και τα υπόλοιπα.

Η καταβολή έστω και αυτού του ποσού θα δώσει μια ανάσα στους συναδέλφους. Βέβαια για μεγάλο ποσοστό των εν ενεργεία συναδέλφων το 1/3 του 50% θα είναι λιγότερα από ένα μηνιάτικο.

Πρέπει οι εργαζόμενοι να βγάλουμε συμπεράσματα και από αυτή την ιστορία με τη διεκδίκηση του υπόλοιπου 50% της αποζημίωσης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πώς η επιλογή των σωματείων για “ήσυχη” διεκδίκηση, συναντήσεις με βουλευτές κλπ ρίχνει νερό στο μύλο των κομμάτων που θέλουν να τους δείχνουμε και ευγνωμοσύνη επειδή ικανοποιούν αυτονόητα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Δε θα επεκταθούμε περισσότερο όσο η διεκδίκηση είναι σε εξέλιξη. Θα επανέλθουμε με τις νεότερες εξελίξεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.