ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ!

Η ΕΣΑΚ ΑΤΕ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΣΕΤΑΠ

Με συγκίνηση και περηφάνια για τις δυνάμεις μας και τους συναγωνιστές μας που έδωσαν μάχες στο συνδικαλιστικό κίνημα στην ΑΤΕ, μέσα από τις γραμμές της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΕΣΑΚ), η οποία στο διάβα των 40 και πλέον χρόνων λειτουργίας της με τη στάση και τη δράση της άφησε έντονο στίγμα, αγωνιστικό και μαχητικό, στη συνδικαλιστική ιστορία του χώρου, γι’ αυτό και το κύρος της και η εκτίμηση των συναδέλφων ήταν πάντα πολλαπλάσια των εκλογικών της ποσοστών, γράφουμε την τελευταία ανακοίνωση της ΕΣΑΚ ΑΤΕ.

Στις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας, όπου μόνο η ενότητα μας, σε αγωνιστική κατεύθυνση, ανεξάρτητα από σωματείο, τράπεζα προέλευσης, εργασιακή σχέση, χώρο και αντικείμενο εργασίας είναι αυτή που μπορεί να βάλει εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας η ΕΣΑΚ ΑΤΕ δίνει τη σκυτάλη του αγώνα στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στο ΣΕΤΑΠ. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα “χρωστούμενα” από την ΑΤΕ και δίνουμε προοπτική στο αγώνα για ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Στην Τράπεζα Πειραιώς των 6 σωματείων που οι πλειοψηφίες τους έχουν μετατρέψει σε πολιτιστικές ΜΚΟ στην καλύτερη περίπτωση αλλά και σε πρόθυμους υπασπιστές στης εργοδοσίας για να περάσει τα σχέδιά της σε βάρος μας (δεν πέρασε πολύς καιρός από την απεργοσπασία τους στη στάση εργασίας  της 4ης Φλεβάρη και της πλειοψηφίας του ΣΕΤΑΠ φυσικά) οι δύο γραμμές στο κίνημα είναι ξεκάθαρες.

Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΤΑΠ ΣΗΜΕΡΑ;

Η πλειοψηφία του ΣΕΤΑΠ (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) έχει διαλέξει πλευρά και είναι με την εργοδοσία.

Από τις αυταπάτες για συνεννόηση με τους εργοδότες μέχρι τις προσωπικές επαφές και “γνωριμίες”, δημόσιες σχέσεις, υποσχέσεις για ρουσφέτια, στασίδι στα “πάνελ” της ΟΤΟΕ, που συστηματικά πουλάει τους εργαζόμενους της ΑΤΕ, μέχρι την αυταπάτη για μετατάξεις στο Δημόσιο (πρόσφατα ανέβαλαν δικαστήριο για να μην εισπράξουν τη ….χλαπάτσα προεκλογικά), από τις θλιβερές αναρτήσεις τους στα social media, εκεί που επανειλημμένα ο πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ παραπληροφορώντας τους συναδέλφους κερδίζει χρόνο για να περάσουν αναίμακτα τα σχέδια της Διοίκησης, μέσα από συνθήματα επιπέδου ΣΚΑΙ, εκεί που η ΔΑΚΕ έδωσε βήμα και φωνή στη διαδικτυακή χαβούζα να μπει μέσα στους Οργανισμούς της ΑΤΕ (μαζί τους κατέβαιναν στα ψηφοδέλτια), όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.

Σε αυτούς τους καιρούς που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ ένα συνδικαλιστικό κίνημα, αγωνιστικό και διεκδικητικό κόντρα στους τραπεζίτες η πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ έχει μετατρέψει τον ιστορικό ΣΕΤΑΠ σε εκκολαπτήριο των νέων εργατοπατέρων. Θα τους αφήσουμε;

Σε αυτούς τους καιρούς δεν αρκεί μία ψήφος διαμαρτυρίας, ούτε θα αλλάξει κάτι η ενίσχυση δυνάμεων που μπορεί στα λόγια να διαφωνούν, αλλά στην πράξη είτε δεν έχουν τις δυνάμεις είτε δε θέλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ανατροπή αυτής της κατάστασης.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
ΣΤΟΝ ΣΕΤΑΠ – ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ – ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ  

Σε αυτούς τους καιρούς είναι ανάγκη, απέναντι στο μαύρο μέτωπο εργοδοσίας-κυβέρνησης-συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, να έχουμε το δικό μας μέτωπο. Αυτό το μέτωπο στην Τράπεζα Πειραιώς υπάρχει. Είναι το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που συσπειρώνει συνδικαλιστές ανεξάρτητα από σωματείο και τράπεζα προέλευσης, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, είναι αυτό που μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο, το Κλαδικό Σωματείο ΧΠΣ στο Ν. Αττικής, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο κίνημα ταρακούνησαν τα ήρεμα νερά στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στην ιστορική για την Τράπεζα Πειραιώς στάση εργασίας της 4ης του Φλεβάρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα ήταν στο πλευρό των εργαζόμενων στην Πειραιώς, όταν οι ηγεσίες των σωματείων τους, τους γύρισαν την πλάτη. Στην Αθήνα το Αγωνιστικό Μέτωπο, το Κλαδικό Σωματείο ΧΠΣ Ν. Αττικής που προκήρυξε στάση για όλους τους εργαζόμενους του Ν. Αττικής ανεξάρτητα από υπηρεσία αλλά και για τους εργαζόμενους της PDServices και της PDSolutions πρωτοστάτησαν στη μεγαλειώδη κινητοποίηση που κατέληξε σε πορεία στη Διοίκηση, η οποία εξαναγκάστηκε σε προσωρινή αναδίπλωση.

Στη Θεσσαλονίκη ήταν αυτές οι δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που εμπιστεύτηκαν οι εργαζόμενοι του κτιρίου Εθνικής Αμύνης και κατέβηκαν στο δρόμο, χωρίς καν να έχει προκηρυχτεί στάση εργασίας, αψηφώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Αυτό το Μέτωπο σας ζητάμε να ενισχύσετε, με τη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο ΣΕΤΑΠ, με την ψήφο σας στις εκλογές του ΣΕΤΑΠ.

Η κατάσταση με τα σωματεία-υπηρέτες των εργοδοτών δεν πάει άλλο,

Είναι ώρα να βάλουμε φρένο σε εκείνους που στην πλάτη μας χτίζουν συνδικαλιστικές καριέρες, Το ζητούμενο στις εκλογές αυτές δεν είναι μία ψήφος διαμαρτυρίας, μία έδρα πάνω ‘η κάτω στο ΔΣ.

Σε αυτό το δρόμο σας καλούμε, που είναι δύσκολος αλλά ωραίος, που είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

Για να γίνουν τα σωματεία ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ  προχωράμε     

με το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στο ΣΕΤΑΠ

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ – ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.