ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΤΑΠ: ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΧΙΣΕΩΝ

Μετά το “θέατρο της Δευτέρας” στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ όπου και ο πλέον αφελής κατάλαβε ότι ΟΤΟΕ και Τραπεζίτες από καιρό τα είχαν βρει και ότι το σκηνικό σύγκρουσης που παρουσίαζαν στους εργαζόμενους στην πραγματικότητα εξυπηρετούσε το να παρουσιάσουν ως νίκη την υπογραφή μιας Κλαδικής ΣΣΕ, όχι απλά πίσω από τις ανάγκες των εργαζόμενων, αλλά πολύ πίσω και από το απαράδεκτο έτσι κι αλλιώς πλαίσιο που οι ίδιοι ψήφισαν και υποτίθεται διεκδικούσαν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ το Αγωνιστικό Μέτωπο έχει έδρα στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, ο εκπρόσωπός μας είναι αποκλεισμένος από τις συναντήσεις με τους Τραπεζίτες. Τι θέλουν να κρύψουν;

Από ότι φαίνεται, γιατί το κείμενο ακόμα δεν το έχουμε δει, αφού το Γενικό Συμβούλιο έδωσε την εξουσιοδότησή του χωρίς γραπτό κείμενο (το Αγωνιστικό Μέτωπο το κατήγγειλε και αποχώρησε από τη διαδικασία), η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ συμφώνησε και την ατομική στοχοθεσία (αφού μιλάει για ατομική συμβολή στο συνολικό στόχο της μονάδας), οι δύο επιπλέον ημέρες σχολικής άδειας θα δίνονται μετά την εξάντληση της κανονικής άδειας (τα Χριστούγεννα δηλαδή που θα είναι κλειστά τα σχολεία, άρα ποτέ) και το ωράριο συναλλαγών που μειώνεται κατά μισή ώρα δεν το ζήτησε η ΟΤΟΕ αλλά οι Τραπεζίτες και μένει να δούμε στο επόμενο διάστημα γιατί (δεν φαντάζομαι να θεωρεί κανείς ότι νοιάζονται για το καλό μας). Το επίδομα τοκετού ήδη είναι μεγαλύτερο στις περισσότερες τράπεζες μέσω των ιδιωτικών ασφαλιστηρίων. Όσο για το 2,75% σε βάθος τριετίας, καλύτερα να μείνει ασχολίαστο.

Αυτό που έκανε τους εργαζόμενους να είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στην απεργία που είχε προκηρυχθεί για τις 20 του Μάρτη, πολλοί για πρώτη φορά, αυτό που έκανε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις της ΟΤΟΕ, η αγωνία δηλαδή για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι διαρκείς απειλές για απολύσεις, αποσχίσεις, αλλαγή εργασιακών σχέσεων στην νέα Κλαδική ΣΣΕ παραμένει ευχολόγιο: “οι δύο πλευρές εκφράζουν τη βούληση κλπ, κλπ”. Την ίδια ώρα που ΟΤΟΕ – Τραπεζίτες συμφωνούσαν τα ευχολόγια, τα μεγαλοστελέχη της Πειραιώς συνεχίζουν την ενημέρωση για το νέο σχήμα, ποιοι θα πάνε κλπ και όλο και ανοίγουν την ομπρέλα.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο πήγε στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου τη Δευτέρα, αμέσως μετά την ενημέρωση στο προσωπικό την Παρασκευή για τις επικείμενες εξελίξεις. Εκεί στη συγκέντρωση εκφράστηκε η απαίτηση των εργαζόμενων να μην υπογραφεί σύμβαση με ευχολόγια και στην περίπτωση της αναστολής της απεργίας από την ΟΤΟΕ να προκηρύξουν τα σωματεία της Πειραιώς προειδοποιητική απεργία με αίτημα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ.

Αυτή την απαίτηση μεταφέραμε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΤΑΠ που αφού η πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ λιβάνισε την … τεράστια επιτυχία της υπογραφής της σύμβασης, ΚΑΤΑΨΉΦΙΣΑΝ την πρόταση για προειδοποιητική απεργία κατά των αποσχίσεων. Δε μας κάνει εντύπωση, ούτε δύο μήνες δεν πέρασαν από την απεργοσπασία τους, όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στο δρόμο για το αυτονόητο.

Μάλιστα είχαν το θράσος να πουν ότι στα δέκα χρόνια της κρίσης στον κλάδο δεν άνοιξε μύτη, μεταφέροντας αυτά που λέει παντού η ΟΤΟΕ. Αλήθεια, το κλείσιμο της ΑΤΕ και το ότι χάσαμε τα πάντα οι εργαζόμενοί της, έτσι το μεταφράζει η πλειοψηφία του ΣΕΤΑΠ, ότι δεν άνοιξε μύτη;

Ενώ είναι προφανές ότι το σχέδιο της απόσχισης υπάρχει, για άλλη μια φορά οι δυνάμεις αυτές βάζουν πλάτη στην εργοδοσία, της δίνουν χρόνο να προετοιμαστεί και να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Το Αγωνιστικό Μέτωπο στην Πειραιώς, το σύνολο των δυνάμεών του ανεξάρτητα από σωματείο και τράπεζα προέλευσης, το Αγωνιστικό Μέτωπο στην ΟΤΟΕ, το Κλαδικό Σωματείο ΧΠΣ Ν.Αττικής, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο κίνημα είναι εδώ, για να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας της Πειραιώς.

ΚΑΜΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.