ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

18.3.2019

Στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ οι δυνάμεις του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ αποχώρησαν μετά την πρωτοφανή πρόταση της πλειοψηφίας για αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης και υπογραφή κλαδικής σύμβασης, τους όρους της οποίας παρουσίασαν προφορικά, χωρίς καν να μοιραστεί γραπτό σχέδιο.

Στην τελευταία συνάντηση ΟΤΟΕ- τραπεζιτών την Παρασκευή αποδείχτηκε ότι τα είχαν ήδη βρει! Το σκηνικό σύγκρουσης που έπαιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ένα κακοστημένο θέατρο στις πλάτες των εργαζόμενων και των αγωνιστικών τους διαθέσεων, αφού δεν δίστασαν να προκηρύξουν ακόμη και απεργία την οποία δεν είχαν διάθεση και πρόθεση να πραγματοποιήσουν. Άλλωστε, έχουν να κηρύξουν κλαδική απεργία πάνω από 6 χρόνια κι ενώ χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι (αυτά τα χρόνια) οδηγήθηκαν στην έξοδο…

Συνάδελφοι,
Την ίδια μέρα που η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ «πάσχιζε» στη διαπραγμάτευση με τους τραπεζίτες, μεγαλοστελέχη της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ ενημέρωναν τους συναδέλφους στο κτήριο Μιχαλακοπούλου ότι εντάσσονται στο RBU και όλο μαζί θα αποσχιστεί! Από τη μια δηλαδή υπογράφουν «ρήτρα διασφάλισης», κι από την άλλη εκατοντάδες εργαζόμενοι οδηγούνται εκτός τράπεζας. Τελικά, ποιος δουλεύει ποιον; Οι τραπεζίτες την ΟΤΟΕ ή η ΟΤΟΕ τους εργαζόμενους;

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ η οποία την ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο είναι έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αυτοί βγάζουν από την δύσκολη θέση τους τραπεζίτες. Υπογράφουν μια κλαδική σύμβαση πολύ πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων (μιλούν για αύξηση 2,75% σε βάθος τριετίας, τη στιγμή που έχουμε υποστεί μείωση 10% από την κλαδική ΣΣΕ) και δεν λένε κουβέντα για τις αποσχίσεις που έρχονται, για τις πιέσεις που δέχονται εκατοντάδες εργαζόμενοι για να αποχωρήσουν, για τις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων κ.ο.κ.

Γι’ αυτό τους θέλουν οι τραπεζίτες στην ηγεσία της ΟΤΟΕ, όπως ακριβώς γίνεται και με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, για να τους κάνουν τη βρώμικη δουλειά! Για να έχουν στη γωνιά τους εργαζόμενους, να συμπιέζουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των τραπεζιτών.

Η αποφασισμένη απεργία για την Τετάρτη έπρεπε να γίνει!
Θα ήταν όπλο στα χέρια των εργαζομένων για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους, καλύτερους μισθούς, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουμε πείρα! Να γυρίσουμε τις πλάτες σε αυτές τις ηγεσίες. Να ενισχύσουμε το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, να πάρουμε αποφάσεις, να συζητήσουμε πώς θα προετοιμαστούμε για τις μάχες που έρχονται μπροστά στις εξελίξεις που μας υπόσχονται οι τραπεζίτες.

ΚΑΜΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ- ΚΑΜΙΑ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.