Αγωνιστικό Μέτωπο ΣΕΥΤΠΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

για μαζική παρουσία στις συνελεύσεις
και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Συνάδελφοι,

Δεν συμφωνούμε καθόλου

ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες η πλειοψηφία του συλλόγου να συνεχίζει τον “μόνο για τα μέλη μας” συνδικαλισμό. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία των εργαζόμενων και όχι οι μεταγραφές μελών από άλλα σωματεία ειδικά όταν η δράση των συναδέλφων είναι στη σωστή κατεύθυνση και οι πλειοψηφίες υποχρεώνονται σε λήψη αποφάσεων κινητοποιήσεων. Δεν ξέρουμε και το βαθμό που και η Κυβέρνηση (που δρομολογεί πολιτικά και νομικά τις εργασιακές αλλαγές), ενοχλημένη και θορυβημένη από τις κινητοποιήσεις, έχει βάλει το χεράκι της στην αλλαγή της ατζέντας τους και το συμβιβασμό με το «μικρότερο κακό». Κανένας αγώνας δεν πρέπει να εκτονωθεί μέσα από νομικές ενέργειες, καμιά λύση τραπεζική-κυβερνητική δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή που εμπεριέχει τυπική ή ουσιαστική (έστω και ως δήθεν προσωρινή) μεταφορά προσωπικού εκτός Τράπεζας.

Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι σε τέτοιου είδους «από τα πάνω» επιδιώξεις, πόσο μάλλον στους κατεξοχήν κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ που προσκαλούνται ως εισηγητές (!), αλλά πρέπει οι ίδιοι οι συνάδελφοι με επιτροπές αγώνα, γενικές συνελεύσεις κ.ο.κ. να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και σε αυτό το δρόμο δίπλα τους θα είναι οι δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου ανεξάρτητα από σωματείο, τράπεζα προέλευσης, χωρίς να ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αιτήσεις εγγραφής κλπ.

ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που εργάζονται στο RBU να απαιτήσουν και να παρευρεθούν στην συζήτηση του συλλόγου μας την Τρίτη 19/02 στην Λ.Μεσογείων  χωρίς αποκλεισμούς και εκβιαστικές εγγραφές.
  • Όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους στην Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου όλων των εργαζομένων στον κλάδο Τραπεζών-Χρηματοπιστωτικού την Τετάρτη 20/02 στην Πλ.Μητροπόλεως, όπου άλλωστε – ως σωματείο όλου του Κλάδου – δεν απαιτείται καμιά διαγραφή από τους συλλόγους που ανήκουν!

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Ένας για όλους και όλοι για έναν.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.