ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΤΑΠ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΤΑΠ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του ΣΕΤΑΠ (πρώην ΑΤΕ) με το Διευθύνοντα Σύμβουλο. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και εκπρόσωπος του Αγωνιστικού Μετώπου (η εκλεγμένη στο ΔΣ του ΣΕΤΑΠ από την ΕΣΑΚ ΑΤΕ). Και στη συνάντηση αυτή η πλευρά της Διοίκησης επανέλαβε το γνωστό “δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση”, όχι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια.

Μάλιστα ο CEO ανέφερε ότι αν και το RBU είναι στον πυρήνα του προβλήματος, η ψηφιοποίηση και ο περιορισμός του δικτύου θα έχουν επίσης συνέπειες.

Κάλυψε δε πλήρως τα στελέχη της Τράπεζας για τα όσα έχουν πει στους εργαζόμενους, παρατηρώντας ότι ίσως ειπώθηκαν “πρωθύστερα”, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Όλα δείχνουν ότι η Διοίκηση έχει σχέδιο απόσχισης. Τα στελέχη της δεν διέσπειραν φήμες, ούτε προσωπικές απόψεις, γιατί αν το έκαναν αυτό και προκαλούσαν αυτή την αναστάτωση, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δε θα είχαν την κάλυψη της Διοίκησης, μάλλον την πόρτα της εξόδου θα έβλεπαν.

Οι κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, στις οποίες το Αγωνιστικό Μέτωπο έδωσε τον τόνο, σπάζοντας την Τρίτη 29/1 το άβατο που προσπάθησε να επιβάλλει η Διοίκηση στους χώρους δουλειάς με περιοδεία στο κτίριο της Μεσογείων, κατεβάζοντας τους συναδέλφους του RBU της Θεσσαλονίκης στο δρόμο την Παρασκευή 1/2, έβαλαν τις βάσεις ώστε τη Δευτέρα στη στάση εργασίας που προκηρύχθηκε από το ΣΕΥΤΠΕ, το ΣΥΓΤΕ και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής τίποτα να μην μπορεί να εμποδίσει τους εργαζόμενους να βγουν στο δρόμο και να στείλουν μήνυμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας στην άλλη πλευρά.

Το μήνυμα ελήφθη και η Διοίκηση δεν μπόρεσε να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά. Τώρα, όπως ειπώθηκε από τον CEO, θα συζητήσουν με όσους έχουν καλές προθέσεις και υπεύθυνη στάση (θα πούμε γι’ αυτά σε επόμενη ενημέρωση) μια συμβιβαστική λύση.

Όμως, όπως λένε, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις και “συμβιβαστική λύση” σημαίνει ότι ο εργαζόμενος θα χάσει.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά, ενωμένοι ανεξάρτητα από σωματείο και τράπεζα προέλευσης, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μπει σε παζάρια για το τι θα χάσουμε. Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για την οργάνωση της αντεπίθεσης.

Η κινητοποίηση των εργαζόμενων της Πειραιώς που υποχρέωσε την Τράπεζα σε προσωρινή αναδίπλωση, γκρέμισε το μύθο που σκόπιμα καλλιεργείται ότι “τίποτα δε γίνεται”. Έδειξε στην πράξη ότι η αλήθεια είναι ότι

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ

ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

ΥΓ Θα ακολουθήσει εκτενέστερο “ρεπορτάζ” από τη συνάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.