Ερώτηση στη Βουλή για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στην Τράπεζα Πειραιώς

Ερώτηση για την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στην Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος ΚατσώτηςΓιάννης Γκιόκας και Διαμάντω Μανωλάκου.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς μετά τις απόπειρες απόσχισης των κλάδων φυλάκων-καθαριστριών και επιβολής μειωμένης και εκ περιτροπής απασχόλησης και εν μέσω σεναρίων και φημολογίας περί απόσχισης του RBU (κόκκινα δάνεια) με τα οποία σκόπιμα συντηρεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας μέσα στους χώρους εργασίας, προχώρησε σε ενημέρωση των σωματείων των εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, ότι εφεξής δεν θα επιτρέπεται η συνδικαλιστική δράση και συγκεκριμένα η πρόσβαση σωματείων, παρατάξεων και συνδικαλιστών για την ενημέρωση των εργαζομένων σε ώρα εργασίας, επικαλούμενη μάλιστα σχετική νομοθεσία (ν.1264).

Είναι προφανές ότι η Τράπεζα Πειραιώς ενόψει των πλάνων αναδιάρθρωσης και της υλοποίησης της AGENDA 2020 επιδιώκει να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Ερωτάται η κ. υπουργός:

  • Τι θα κάνει το Υπουργείο για την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης στην Τράπεζα Πειραιώς
  • Τι θα κάνει το Υπουργείο σε ενδεχόμενη προσπάθεια της Τράπεζας Πειραιώς για απόσχιση του τμήματος των κόκκινων δανείων μαζί με το προσωπικό που απασχολείται εκεί

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.