Σήμερα 29/01  το Αγωνιστικό Μέτωπο των Εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς, πραγματοποίησε περιοδεία στο κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς στην Μεσογείων όπου στεγάζεται το RBU (κόκκινα δάνεια), κόντρα στην προσπάθεια φίμωσης των συνδικάτων από τη Διοίκηση της Τράπεζας, η οποία επέλεξε να ανασύρει από τα μπαούλα της εργοδοτικής νομοθεσίας  κάθε πρόσφορο δεκανίκι για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, απαγορεύοντας σε σωματεία, παρατάξεις και συνδικαλιστές την είσοδο στους χώρους δουλειάς εν ώρα εργασίας.

Αυτή η επιλογή της Διοίκησης δεν είναι τυχαία. Πραγματοποιείται ενόψει βέβαιων εξελίξεων, που η ίδια έχει εξαγγείλει έτσι και αλλιώς μέσα από την Αgenda  2020 τόσο στο RBU όσο και σε άλλες κεντρικές υπηρεσίες και καταστήματα της Τράπεζας. Εξάλλου δεκάδες είναι τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και οι συζητήσεις και φημολογίες που διοχετεύονται από τα ίδια τα στελέχη της Τράπεζας, «δεξιά – αριστερά» για να δημιουργείται κλίμα τρομοκρατίας και να εδραιωθεί η αντίληψη του τετελεσμένου γεγονότος σε βάρος των εργαζόμενων.

Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει. Μπήκαμε στους χώρους δουλειάς,  σε πολλούς μάλιστα ορόφους οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας άνοιξαν τις εισόδους,  σπάζοντας το κλίμα του φόβου, ακυρώνοντας στην πράξη, τις γελοίες οδηγίες της διοίκησης και στέλνοντας το μήνυμα ότι καθορίζουμε και εμείς την ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας.  

Επιτέλους η συζήτηση πρέπει να φύγει από την ατέρμονη σεναριολογία της επόμενης ημέρας, που δεν οδηγεί πουθενά.  Οι εξελίξεις είτε με το ένα σενάριο είτε με το άλλο, βέβαιο είναι ότι  θα βρουν τους εργαζόμενους σε χειρότερη θέση αν  δεν λάβουμε όλοι τα μέτρα μας τώρα.  Έχουμε πλούσια πείρα από τόσες συγχωνευμένες τράπεζες, και από τις εξελίξεις που έρχονται «Παρασκευή» απόγευμα. 

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε όσα έρχονται είναι να είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να βάλουμε φρένο στα σχέδια αποσχίσεων, απολύσεων και ότι άλλο σκαρφιστούν, να κάνουμε καθαρό σε Διοίκηση και Κυβέρνηση ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας στη δουλειά μας, το μισθό μας, την κλαδική μας σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι στην πράξη να ακυρώσουν τα σχέδια της Διοίκησης να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς για να περάσει ανενόχλητη τα πλάνα της. Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε ανοιχτούς τους χώρους δουλειάς στα σωματεία, να δυναμώσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τράπεζα, να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους τόσα χρόνια εξασφαλίζουν «εργασιακή ειρήνη» για να αυγαταίνουν τα κέρδη των Τραπεζιτών.

Από την σημερινή μας περιοδεία.

Απάντηση

Δημοφιλή τώρα

Discover more from ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Τράπεζα Πειραιώς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Μάθε τα νέα του Αγωνιστικού Μετώπου με ένα κλικ!

Κάνε εγγραφή για να σε ενημερώνουμε με mail

Συνεχίστε την ανάγνωση