ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Δ.Α.Δ) : ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΟ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ.. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ !

Κυρίες και κύριοι της διοίκησης ,

Η απαγόρευση εισόδου συνδικαλιστών της παράταξής μας
σε χώρο δουλειάς , σε συνέχεια του μηνύματος της Διοίκησης στους προέδρους των σωματείων, έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις μας για τις εξελίξεις στην Τράπεζα, αλλά και την αδιάψευστη πραγματικότητα της αέναης σύγκρουσης συμφερόντων εργοδοσίας και εργαζόμενων , στους «αποστειρωμένους» χώρους δουλειάς της μεγαλύτερης τράπεζας! Πράγματα που έχετε εσείς και οι όμοιοί σας, κυρίες και κύριοι της διοίκησης, κατά καιρούς προσπαθήσει, ομολογουμένως με περισσό θράσος και υποκρισία, να εξωραϊσετε και να καταργήσετε, με πολύμορφες και δαπανηρές προπαγανδιστικές μεθόδους (κοινωνικού διαλόγου, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης κ.α τέτοια φαιδρά) ακόμα και βαφτίζοντας τους εργαζόμενους, συνεργάτες !

Έρχεται επίσης να επιβεβαιώσει το ραγδαίο ξέφτισμα του ιδεολογικού οπλοστασίου της νέας διοίκησης, το οποίο κόστισε ένα σκασμό λεφτά, στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει συνειδήσεις, να καλουπώσει τις ζωές των εργαζόμενων στους όρους κερδοφορίας των μετόχων και της αγοράς. Μια προπαγάνδα που πάσχισε να μας πείσει για το δήθεν φιλεργατικό προφίλ σας, μέσα από: «πρωινά με τα στελέχη» σας, τα φεστιβάλ των ανθρώπινων «αξιών» σας κ.α. λέτε και δεν είδαμε στην πράξη τις «αξίες» σας με το τρόπο που φερθήκατε σε φύλακες, καθαρίστριες, Αμ.ε.α. κ.α. Είστε και παραμένετε βαθιά μονολιθικοί και αδίστακτοι άνθρωποι της αγοράς!! Αυτό σπουδάσατε και γι’ αυτό καλοπληρώνεστε άλλωστε : να «βλέπετε» τους εργαζόμενους ως κόστος!

Έτσι λοιπόν, όταν άρχισε να τελειώνει το «καρότο», πιάσατε ως γνήσια αφεντικά την «πατροπαράδοτη συνταγή» του «βούρδουλα»!! «Χωροφύλακες» με.. μεταπτυχιακό εν δράσει.. άξιοι συνεχιστές των αποστράτων προσωπαρχών των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών! «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» …άλλων εποχών!

Έρχεται επίσης να επιβεβαιώσει τα αντεργατικά σχέδια της τράπεζας για το εργασιακό μέλλον όλων των εργαζομένων. Ζοφερά σχέδια, που σας αναγκάζουν να πάρετε προληπτικά όλα τα απαγορευτικά μέτρα, ώστε να πετύχετε το στόχο της ασύδοτης εργοδοτικής συμπεριφοράς, της δημιουργίας εργασιακών γκέτο με πιο φθηνή εργατική δύναμη, εντατικοποίηση και βαθιά εκμετάλλευση.

Θα έπρεπε όμως να γνωρίζετε ότι το δικαίωμα πρόσβασης του συνδικαλιστικού κινήματος στους χώρους δουλειάς δεν έχει εξασφαλιστεί στα χαρτιά με αστικούς νόμους. Έχει κατακτηθεί στην πράξη, έχει δικαιωθεί βαθιά στις συνειδήσεις μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων. Είναι πολλοί οι «μαθητευόμενοι μάγοι» (κυβερνήσεις, διοικήσεις, κ.α), που κατά καιρούς αποπειράθηκαν με πολλούς τρόπους να το καταργήσουν και να βάλουν τους εργαζόμενους «στο γύψο» με διάφορα φιρμάνια και κατέληξαν οι ίδιοι ως γραφικές φιγούρες στη χωματερή της Ιστορίας. Ο στόχος τους ήταν και παραμένει να επικρατήσει απόλυτα η εξουσία των επάνω (μετόχων και της «μπότας» του διευθυντικού δικαιώματος) επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου στους κάτω. Δόγμα : «ξεζούμισμα μέχρι το τάφο και σκασμό»!

Ακριβώς επειδή εδώ, στο χτύπημα της κάρτας στη δουλειά, χτυπάει η καρδιά της σύγχρονης εργατικής τάξης, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία να γίνει νόμος.

Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε τη τράπεζα νέα Μανωλάδα !

Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα ουτοπιστική η φιλοδοξία σας, να αναμετρηθείτε με το βάρος των αγώνων της ιστορίας του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον τόπο μας.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.