ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ RBU ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΩΣ ΕΔΩ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Για άλλη μια φορά έχουν φουντώσει τα σενάρια για απόσχιση του RBU από την Τράπεζα, με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αλλά και “διαρροές” από συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας στο Ναύπλιο όπου συζητήθηκε και συγκεκριμένη ημερομηνία για την απόσχιση.

Οι εργαζόμενοι στο έλεος των φημών και της τρομοκρατίας από την εργοδοσία προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν δηλώσεις, δημοσιεύματα αλλά και επαναστατικές κορώνες στις ανακοινώσεις των σωματείων ότι “θα τους βρει μπροστά της η διοίκηση αν τολμήσει να κάνει αυτά που σχεδιάζει”, αλλά τελικά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να εξαναγκάσει την Τράπεζα να σταματήσει το κρυφτούλι;

Είναι προφανές ότι οι ανακατατάξεις στη ΔΑΔ σηματοδοτούν νέου τύπου εξελίξεις στην Πειραιώς. Αν μάλιστα αληθεύουν οι φήμες ότι η Διοίκηση προτίθεται να επιχειρήσει να “απαγορεύσει” τη συνδικαλιστική δράση εν ώρα εργασίας, δηλαδή να εμποδίσει την πρόσβαση των σωματείων στους χώρους εργασίας ώστε να μην μπορούν ούτε να ενημερώσουν, ούτε πολύ περισσότερο να οργανώσουν τους εργαζόμενους ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία καταλαβαίνουμε τι θα ακολουθήσει.

Επιβάλλεται άμεσα να συνεδριάσουν από κοινού τα 6 σωματεία, με θέμα τις επικείμενες εξελίξεις στην Τράπεζα  και την αντιμετώπισή τους. Να ζητηθεί συνάντηση με τη Διοίκηση για να σταματήσουν τα σενάρια περί αποσχίσεων-απολύσεων και άλλων τέτοιων απειλών και εκφοβισμών που υφίστανται οι συνάδελφοι καθημερινά και να πάρει η απέναντι πλευρά το μήνυμα ότι αυτά τα σχέδια ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Παράλληλα να ξεκινήσουν περιοδείες στους χώρους δουλειάς πανελλαδικά, για ενημέρωση και οργάνωση των εργαζόμενων γιατί θα απαιτηθούν μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις για να αναχαιτιστεί η επίθεση.

Και τέλος, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ενοποίησης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ σε ΕΝΑ γιατί αυτό είναι απαίτηση των καιρών, της κοινής λογικής αλλά και του συνόλου των εργαζόμενων στην Πειραιώς ανεξάρτητα από Τράπεζα προέλευσης.

Τώρα είναι η ώρα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα τι σωματεία θέλουμε στις μάχες που έρχονται; Της φτήνιας , της εκδρομής και του κουπονιού στην υπηρεσία του εργοδότη ή στρατηγεία οργάνωσης του αγώνα;

Το Αγωνιστικό Μέτωπο και σε αυτή τη μάχη θα είναι στην πρώτη γραμμή και της ενημέρωσης των εργαζόμενων και του αγώνα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Κόντρα στη μοιρολατρία και την υποταγή που χρόνια τώρα καλλιεργούν οι πλειοψηφίες των 6 σωματείων, κόντρα στη λογική της ανάθεσης, της ταύτισης των συμφερόντων εργοδότη-εργαζόμενων πιστεύουμε στη δύναμη των εργαζόμενων.  

Το 2019 να αποτελέσει μια νέα ελπιδοφόρα αρχή για τους εργαζόμενους, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους , να χειραφετηθούν από την εργοδοσία. Να αναζωογονηθούν συλλογικά οράματα και διεκδικήσεις. Να μπουν οι βάσεις για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της Πειραιώς.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.