Στρατηγική σύμπλευση πλειοψηφιών ΣΕΤΠ – ΣΕΥΤΠΕ για να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκ. € η Τράπεζα

«το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο

και τα 2 την …. Τράπεζα »

Συνάδελφοι,

σας αποκαλύπτουμε το μέγεθος της πρωτοφανούς «ανακούφισης» ενός εργοδότη όχι μόνο από τους «συμμάχους» της παλιάς Διοίκησης αλλά και από τους «πρόθυμους» υποστηρικτές της νέας.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν ενώ κανείς εργαζόμενος στην Τράπεζα δεν έχει πλέον σε ισχύ κάποιο εγγυημένο πρόγραμμα-εφάπαξ, η καταγγελία και ρευστοποίηση του προηγούμενου έχει τα εξής αποκαλυπτικά και συντριπτικά οφέλη για τους μετόχους της:

Εργαζόμενος 38 ετών με 13 χρόνια προϋπηρεσία και 1.300 € μεικτό μισθό – όπως πολλές και ενδεικτικές περιπτώσεις συναδέλφων που μας το κατήγγειλαν – θα λάβει μεικτό ποσό αποζημίωσης 11.840€.

Ο ίδιος συνάδελφος 60 ετών με 35 χρόνια και με αναμενόμενες (κατ’ ελάχιστη εκτίμηση) μεικτές αποδοχές 1.800 € θα λάμβανε μεικτό ποσό εφάπαξ  63.000€!!!

Αντίστοιχο/αναλογικό θα ήταν και το ποσό της αποζημίωσης-εφάπαξ που θα λάμβανε εκείνος και η οικογένειά του και στο μεσοδιάστημα αυτών των 22 ετών σε κάθε περίπτωση αποχώρησης από την τράπεζα (π.χ. απόλυση, ΜΟΑ κλπ) πλην της οικειοθελούς παραίτησης.

Το μέγεθος της κλοπής είναι ολοφάνερο!

Παραπέρα, αθροίζοντας την αντίστοιχη διαφορά ποσών των σχεδόν 3.000 δικαιούχων του εφάπαξ-μελών του ΣΕΤΠ και των αντίστοιχων 300 δικαιούχων-μελών του ΣΕΥΤΠΕ, αντιλαμβάνεται κανείς και αριθμητικά το μέγεθος των πολύτιμων-πανάκριβων υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στην Τράπεζα! Βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων για τους μετόχους σε βάθος μιας ολόκληρης εικοσαετίας, αφαιρώντας τα από τους συναδέλφους!!

Αυτό το τεράστιο διακύβευμα για την Τράπεζα είναι που βρήκε στρατηγικούς συμμάχους τόσο τους υποστηρικτές της παλιάς Διοίκησής της (πλειοψ. ΣΕΤΠ, βλ. ΔΗΣΥΕ/ΠΑΣΚΕ ΟΤΟΕ) όσο και της νέας (πλειοψ. ΣΕΥΤΠΕ, βλ. ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΟΕ). Αμφότερες αρνούμενες πεισματικά τη σύγκληση Γεν.Συνέλευσης – προς πείσμα όχι μόνο των συνδυασμών του Αγωνιστικού Μετώπου που το απαιτούσαμε, αλλά και των συναδέλφων που το ζητούσαν-, ούτε στιγμή τόσα χρόνια αλλά και τώρα δεν σχεδίασαν/επεδίωξαν/αγωνίστηκαν για ένταξη όλου του Προσωπικού στο εφάπαξ της Πειραιώς, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να προστατεύσουν τα ίδια τους τα μέλη από την λεηλασία της ρευστοποίησης, δεν έβαλαν το παραμικρό εμπόδιο στην καταγγελία και διακοπή του Προγράμματος.

Κι ας δείξαμε το δρόμο ως Αγωνιστικό Μέτωπο, επωμιζόμενοι και δυσανάλογες ευθύνες από θέση μειοψηφίας, με τη δράση μας όλου του τελευταίου τριμήνου για να αποτρέψουμετην αρπαγή τόσων εκατομμυρίων κυριολεκτικά από τις τσέπες μας.

Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά, οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες εισήγαγαν απροκάλυπτα στην επιχειρηματολογία τους και το ενδεχόμενο συμμετοχής των συναδέλφων σε μελλοντικές ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ – άρα καλά είναι και με όσα βολευτούμε τώρα – ανοίγοντας οι ίδιες το δρόμο στο σχεδιασμό της Τράπεζας για περαιτέρω μείωση προσωπικού, στην υλοποίηση της Agendas 2020. Κι ας θλίβονταν, κροκοδειλίως, πριν ένα μήνα στο συνέδριο της ΟΤΟΕ για τη μείωση του αριθμού των τραπεζοϋπαλλήλων από 68 σε 40 χιλιάδες…..

Στο Αγωνιστικό Μέτωπο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για συμβάσεις και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων, που δε θα είναι όπως τα «μονομερή» προγράμματα της ανενόχλητης Τρ.Κύπρου ή που δε θα μετατρέπονται σε «κουρελόχαρτα» όταν έχουν και υπογραφή σωματείου όπως της Τρ.Πειραιώς.

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.