Έλεγχος του Σ.Ε.Π.Ε. στο κτήριο στον Περισσό.

Έλεγχο πραγματοποίησε το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας του ΣΕΠΕ στο κτίριο του Περισσού της Τράπεζας Πειραιώς μετά από αίτημα-καταγγελία του Κλαδικού Σωματείου ΧΠΣ Ν. Αττικής και του Αγωνιστικού Μετώπου Πειραιώς.
Στον έλεγχο ήταν παρόντες από το Αγωνιστικό Μέτωπο οι συν. Καρυώτη Ήβα (ΣΕΤΑΠ) και Κονόρτος Μιχάλης (ΣΕΤΠ). Το περιεχόμενο του Δελτίου Ελέγχου θα μας γνωστοποιηθεί εντός ολίγων ημερών.
Όπως μας ενημέρωσαν οι Επιθεωρήτριες που πραγματοποίησαν τον έλεγχο, το Τμήμα Επιθεώρησης Υγιεινής και Ασφάλειας δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει την καταλληλότητα των υποδομών για ΑΜΕΑ και δεσμεύεται από το Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας που εκδίδεται από την Πυροσβεστική (το οποίο δεν έχει εκδοθεί ακόμα) για ζητήματα όπως έξοδοι κινδύνου, μέγεθος εισόδου, σκάλες, ανελκυστήρες κλπ και για το λόγο αυτό για τους σχετικούς ελέγχους θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η Επιθεώρηση έθεσε συγκεκριμένες προθεσμίες για τη συμμόρφωση της Τράπεζας με όσα απαιτούνται από το νόμο. Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση μόλις ενημερωθούμε και για το περιεχόμενο του δελτίου επιθεώρησης αλλά και για τα ζητήματα πυρασφάλειας και προσβασιμότητας.
Στο μεταξύ καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στο Αγωνιστικό Μέτωπο τα προβλήματα που προκύπτουν και κυρίως να μην «τσιμπάνε» σε προσκλήσεις-προκλήσεις για «εθελούσιες» απολύσεις και νέες …καριέρες.
Γιατί ακόμα και αν λυθούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε αυτό ή στα άλλα κτίρια, το πρόβλημα θα παραμένει. Η Τράπεζα στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από προσωπικό και να μειώσει το λειτουργικό της κόστος, θα στοχοποιεί ομάδες εργαζόμενων (βλ. ΑΜΕΑ, εργαζόμενους άνω των 50, συναδέλφους με αιτήματα μετακίνησης) και θα κάνει τα πάντα για να τους «ωθήσει» στην έξοδο, δηλαδή στην ανεργία.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.