ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ο λόγος πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Αγωνιστικό Μέτωπο στην Τράπεζα Πειραιώς από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις της Διοίκησης για καταγγελία του εφάπαξ  της Πειραιώς και των άλλων αντίστοιχων προγραμμάτων με την πρόφαση της δημιουργίας ενός νέου ενιαίου προγράμματος για όλους, εδώ και 2 μήνες, «κατέβασε» τη συζήτηση στους ίδιους τους συναδέλφους, τους κινητοποίησε σε έναν ζωντανό διάλογο, εξέθεσε την πρότασή του με κάθε δυνατό τρόπο. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία πολλών συναδέλφων από όλες τις τράπεζες προέλευσης και τα αντίστοιχα προγράμματα, διακινήθηκαν και συζητήθηκαν πολλές ανακοινώσεις με στόχους κι αιτήματα, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις στα σωματεία.

Ο συνδυασμός του Αγωνιστικού Μετώπου στον ΣΕΥΤΠΕ αναλογιζόμενος την ευθύνη του σε ένα σωματείο με εργαζόμενους-μέλη όλων των προγραμμάτων, έχει επιπρόσθετα παρέμβει διεξοδικά σε όσους προέρχονται από την Τράπεζα Πειραιώς – μέλη του εφάπαξ. Εντείνουμε κι άλλο την προσπάθεια ώστε οι ίδιοι οι συνάδελφοι να ενημερωθούν και να αποφασίσουν για τις όποιες ενέργειές τους.Κανένας μόνος του και στην άγνοιά του.

Με βάση και τη γενικευμένη απαίτηση διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης ενημέρωσης κι αποφάσεων που συναντούμε καθημερινά, επιτακτικά

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

Θα πρέπει να απαντηθούν και συζητηθούν αμείλικτα ερωτήματα που διογκώνονται καθημερινά:

  • σε σχέση με τη δικαστική τύχη (και την συνέχεια τους) προσφυγών και αγωγών του σωματείου μας με τη συμμετοχή συναδέλφων: π.χ. για τα προγράμματα Κύπρου 100 και 101 και τη απορριπτική-καταδικαστική απόφαση (αρ. απόφ. 204/2018) του Μον. Πρωτοδικείου, που παρουσιάστηκε ως …«τυπική απόρριψη άνευ ουσίας», αλλά και το ουσιαστικό περιεχόμενο της εκ νέου αγωγής και για το Πρόγραμμα Γ΄.
  • σε σχέση με τη στάση του σωματείου μας (δια του δικηγόρου του που ήταν παρών) όταν συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν και κέρδισαν συνάδελφοι για να αποτρέψουν την (και παράνομη όπως αποδείχθηκε) επίθεση της Τράπεζας στο δικαίωμα τους του προγράμματος Εφάπαξ.
  • σε σχέση με την προστασία που έχει ή δενέχει δοθεί στους εκατοντάδες συναδέλφους-μέλη του ΣΕΥΤΠΕ που μέσω της σύμβασής τους είναι δικαιούχοι του εν λόγω Εφάπαξ της Πειραιώς (και το δικαιούνται σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης, απόλυσης, ΜΟΑ/θανάτου).
  • σε σχέση με το ύψος των αποζημιώσεων που μας έχουν ήδη ανακοινωθεί από τη Διοίκηση, τους συναδέλφους πολλώνταχυτήτων που (έρμαια καταρχήν των «μονομερών» προγραμμάτων της αχαλίνωτης Τράπεζας Κύπρου) θα λάβουν αποζημιώσεις ξεκινώντας από 2.000 και καταλήγοντας έως και πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Θα πρέπει να συζητηθούν και να αποφασιστούν:

  • πώς θα οργανώσουμε την απαίτηση μας για ένταξη όλων των συναδέλφων στο Πρόγραμμα Εφάπαξ της Πειραιώς. Πώς δε θα εγκλωβιζόμαστε σε κυκεώνα νομικών ενεργειών (που άλλωστε δεν είναι η κύρια δουλειά των σωματείων) χωρίς ίχνος σχεδιασμού οργανωμένης αγωνιστικής διεκδίκησης.
  • πώς θα αξιοποιούμε προς όφελος των διεκδικήσεών μας πιθανές θετικές δικαστικές αποφάσεις αλλά και δε θα βάζουμε ταφόπλακα σε αυτές τις διεκδικήσεις όταν οι αποφάσεις δεν θα τις ευνοούν.
  • πώς θα σταθούμε συλλογικά απέναντι στη ρευστοποίηση και πίστωση στους λογαριασμούς μας που είναι πλέον ζήτημα ημερών.
  • πώς δε θα ρίχνουμε νερό στο μύλο της Διοίκησης που επιδιώκει κι αξιοποιεί το διχασμό ανάμεσα στους συναδέλφους ανάλογα με το ποιοι, πόσα, πότε και αν δικαιούνται να αποζημιωθούν, ποδοπατώντας κι εκμεταλλευόμενη τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

απέναντι στο δηλητήριο της διχόνοιας προτάσσουμε την ενότητα των συμφερόντων μας. Επίμονα, μονότονα, σταθερά κι ενωτικά απαιτούμε

ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ

Αγωνιστικό Μέτωπο ΣΕΥΤΠΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 80620 – κιν. 6974046073)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαντούδης Απόστολος (εσ. 35089 – κιν. 6973649588)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.